Ivo Melchers Ivo Melchers
09/11/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 15:20

Binance belooft reserves te laten zien na FTX drama

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance y CZ de nuevo en el punto de mira: demanda de $1.000 millones

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft middels een tweet aan zijn volgers beloofd dat het binnenkort proof-of-reserve gaat hanteren. Dit betekent dat het volledig transparent gaat maken hoeveel bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies ze bezitten. CZ maakte dit bekend na het FTX-fiasco, wat uiteindelijk is geëindigd in de overname van FTX door Binance. De proof-of-reserve belofte is in zekere zin een lichtpunt te noemen in al het negatieve nieuws rondom FTX.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Merkle-tree proof-of-reserves

In het bericht op Twitter, afkomstig van CZ, wordt er gesproken over een ‘’merkle-tree proof-of-reserves’’. Hij zegt namelijk dat alle crypto exchanges deze manier van transparantie zouden moeten hanteren. Dit houdt in dat cryptobeurzen op een cryptografische manier moeten aantonen dat ze reserves in kas hebben. De CEO van Binance noemt dit ook wel ‘’volledige transparantie’’ en Binance gaat hier binnenkort mee beginnen. Als gevolg van proof-of-reserve kunnen beurzen aantonen dat ze alle deposito’s van klanten ook daadwerkelijk in beheer hebben. Bij FTX was dit niet het geval en had alle paniek voor een zogenoemde bankrun gezorgd.

Binance zou echter niet de eerste exchange zijn die het principe van proof-of-reserve gaat hanteren. Het Amerikaanse Kraken heeft dit beleid namelijk al sinds het begin dit jaar. Dit zorgt ervoor dat klanten een stuk meer zekerheid krijgen over hun geld. Uiteindelijk gaat het omvallen van FTX hopelijk dus voor een stuk meer betrouwbaarheid bij alle andere cryptobeurzen zorgen.

Crypto exchange OKX heeft ook via Twitter laten weten dat ze een merkle-tree proof-of-reserves beleid gaan uitrollen in de komende weken. Dit is volgens volgens OKX een ‘’belangrijke stap om een basisvertrouwen in de industrie op te bouwen.’’

Crypto-community

Een groot gedeelte van de Crypto community op Twitter steunt het idee van CZ dat elke crypto exchange aan proof-of-reserves zouden moeten doen. Echter is niet iedereen het eens met het feit dat proof-of-reserves de oplossing is. Antonio Juliano, oprichter van de decentrale exchange (DEX) dYdX, zegt dat dit beleid niet alle noodzakelijke informatie zou onthullen:

‘’Het probleem is dat centralized exchanges (CEX’s) geen bewijs van reserves kunnen leveren. Wat als je een wallet laat zien met $20 miljard. Hoe weet je dat de som van gebruikerssaldi niet $30 miljard is? Hoe weet je of de entiteit uitstaande leningen heeft? Hoe weet je welke contracten ze zijn aangegaan?”

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie