Roy van Krieken Roy van Krieken
03/05/2022 12:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2022 12:18

Crypto.com verlaagt staking rewards, CRO koers crasht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Valentin Baciu / Shutterstock.com

De Amerikaanse crypto exchange Crypto.com, een handelsplatform zoals het Nederlandse SATOS, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij staking rewards voor gebruikers van hun VISA prepaid kaarten significant hebben verlaagd. Dit viel in het verkeerde keelgat bij klanten en investeerders van de crypto exchange. De Cronos (CRO) token van Crypto.com crashte als gevolg van dit nieuws met zeker 30%

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto.com staking

In een blogpost op zondag werd bekend dat de beloningen voor gebruikers tussen de 69,5% en 100% worden verlaagd op de laagste tier van de crypto betaalkaarten. Dit werd gedaan om de houdbaarheid op de lange termijn te garanderen voor het bedrijf. Voor gebruikers van de hoogste tier, de zogeheten Obsidian kaart waar minimaal $400.000 aan CRO moet worden vastgezet, worden hun beloningen met 5% tot 8% verlaagd.

Dit zijn behoorlijke veranderingen en voor gebruikers van de Crypto.com betaalkaarten komt dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Analisten en investeerders haalden op social media hard uit naar Crypto.com en noemen de beslissing een reusachtige fout.

https://twitter.com/devchart/status/1520785605189320709

De CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, reageerde op Twitter op de backlash van de gemeenschap. Volgens hem zorgt het nieuwe systeem voor een beter gebalanceerde aanpak. Klaarblijkelijk was Crypto.com van mening dat het oude systeem niet haalbaar zou zijn op de langere termijn. 

“Crypto.com is toegewijd aan het aanbieden van de best mogelijke producten en diensten die voldoen aan de behoeften van onze klanten over de hele wereld. Onze recente veranderingen zijn doorgevoerd om onze aanzienlijk geschaalde programma’s dichter bij duurzaamheid op de lange termijn te brengen, en we blijven aantrekkelijke beloningen en mogelijkheden bieden aan onze klanten.”

CRO token

Het is natuurlijk niet bepaald verrassend dat de koers van CRO niet positief reageerde op het nieuws dat naar buiten kwam dit weekend. De gemeenschap is woedend en het vertrouwen in Crypto.com heeft rake klappen gekregen. De koers van CRO zakte sinds zondag dan ook met meer dan 30%! 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie