Ivo Melchers Ivo Melchers
22/10/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2022 05:01

Crypto-exchange Bitso verdubbelt aantal klanten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Cryptocurrency exchange Bitso heeft het aantal klanten weten te verdubbelen naar meer dan zes miljoen in het afgelopen jaar. Bitso is gevestigd in Mexico City en heeft een licensie in Gibraltar. De crypto exchange bestaat sinds 2014 en opereert in verschillende Zuid-Amerikaanse landen zoals Mexico, Brazilië, Colombia en Argentinië. Het heeft nu ongeveer een miljoen klanten in Argentinië en meer dan een miljoen in Brazilië, vertelde een woordvoerder aan The Block.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitso werknemers ontslagen

De huidige berenmarkt heeft echter ook zijn tol geëist bij deze crypto-exchange. Een tijdje terug kon je lezen dat verschillende bedrijven in de crypto sector werknemers hebben ontslagen, waaronder Bitso. Andere voorbeelden van crypto-bedrijven waar veel werknemers zijn ontslagen zijn: Gemini, BitMEX, Buenbi, BlockFi en Crypto.com. Volgens The Block heeft Bitso eind mei in totaal 80 werknemers ontslagen. Het bedrijf heeft momenteel wel weer 31 vacatures op zijn website openstaan.

Nieuwe producten

Bitso heeft beweerd dat het de neerwaartse marktcyclus gebruikt om nieuwe producten te bouwen en daarmee de crypto-exchange te verbeteren. De exchange heeft dan ook niet stil gezeten tot nu toe. Zo heeft Bitso dit jaar de nieuwe functie ‘Bitso+’ geïntroduceerd. Hiermee kunnen klanten tot wel 8% rente ontvangen op hun BTC, ETH en USDC. Ook heeft de crypto-Exchange recentelijk QR crypto betalingen gelanceerd in Argentinië. Hiermee kan je in Argentinië via de Bitso app betalen met Argentijnse pesos (ARS), bitcoin, ether, of stablecoins. De ontvanger ontvangt met deze nieuwe functie altijd het desbetreffende bedrag in de Argentijnse Pesos (ARS). Ook hoeft de ontvanger hiervoor geen account te hebben bij Bitso.

Bitso is op dit moment ook nog steeds bezig met ontwikkelen: het heeft een aantal maanden geleden namelijk een overeenkomst gesloten met Mastercard om creditcard services aan te bieden in Mexico. Deze zal ook cashback beloningen bevatten in de vorm van bitcoin. Hiermee hoopt de exchange de cryptocurrencies wat tastbaarder te gaan maken voor zijn gebruikers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie