Simon Bosch Simon Bosch
10/04/2024 21:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2024 19:16

Coinbase’ crypto netwerk nadert Solana’s snelheid, maar twijfels rijzen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase' crypto netwerk nadert Solana's snelheid, maar twijfels rijzen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Op maandag en op dinsdag schreven we dat Coinbase’ eigen blockchain, Base, groeit als kool. Het netwerk is nu zelfs het grootste layer-2-protocol op Ethereum (ETH). Niet alleen de netwerkactiviteit is bron van optimistische cijfers, ook de cijfers van wat het netwerk allemaal kan verwerken zijn gunstig. Ze zijn zelfs zó optimistisch dat niet iedereen ervan overtuigd is dat ze wel kloppen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onduidelijke cijfers van Base blockchain

Op sociale mediaplatform X schrijft Base-ontwikkelaar Jesse Pollak dat het netwerk op dinsdag 300 tot 400 transacties per seconde (TPS) verwerkte. Zijn conclusie is gebaseerd op een momentopname, alhoewel zijn screenshot vrij hard bewijs geeft. Wat volgens Pollak de TPS gemeten over de hele dag was, is niet bekend.

Wel zijn er andere sites die deze waarde bijhouden. Zo legt L2Beat de gemiddelde dagelijkse waarde van de afgelopen 7 dagen op ongeveer 34. Dat is dus nogal wat anders dan de 300 tot 400 die Pollak toont. Op het moment van schrijven legt BaseScan de TPS op dit moment op ongeveer 50, maar volgens ChainAspect ligt de TPS nu op iets meer dan 31. Ook noemt deze site een maximale TPS van 292.

Als de TPS-meting van Pollak klopt, dan is Base nu bijna net zo snel als Solana (SOL), verklaart een ander lid uit de crypto-community. Solana’s TPS ligt namelijk rond de 1.000, en er zijn maar weinig netwerken die hierbij in de buurt komen.

Maar volgens sceptici klopt de conclusie van Pollak niet. Optimism (OP), het netwerk waar Base op gebaseerd is, zou mislukte transacties op Base namelijk ook meerekenen. Daardoor ligt de gemeten waarde veel hoger dan de bedoeling is.

Advertentie

Solana in de problemen, Base niet zo

Ironisch genoeg kampt het Solana-netwerk momenteel met problemen. Deze blockchain is namelijk razend populair bij nieuwe memecoins. Die zijn de afgelopen paar maanden hard in waarde gestegen, waardoor Solana veel memecoin-transacties moet verwerken. De ontwikkelaars werken aan oplossingen, maar het is al bekend dat dit een tijdje kan duren.

Ondertussen lijkt Base grotendeels vrij van problemen te zijn. Bij de introductie vorig jaar had Base moeite om op gang te komen, maar het netwerk is inmiddels enorm in populariteit toegenomen. Toch zou het, afgaande op dit nieuws, nog moeite hebben om alle transacties te verwerken.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie