Simon Bosch Simon Bosch
10/04/2024 10:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2024 09:56

Coinbase’ Base nu het leidende netwerk op Ethereum volgens nieuwe data

Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase’ Base nu het leidende netwerk op Ethereum volgens nieuwe data

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Gisteren schreven we dat Coinbase’ eigen blockchain, Base, de afgelopen tijd enorm is gegroeid. Op dat moment was het nieuwe Base zelfs het op vijf na grootste netwerk wat total value locked (TVL) betreft.

Op dinsdag bereikte het netwerk van de grote Amerikaanse cryptobeurs een nieuwe mijlpaal wat groei betreft.

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Base van Coinbase nu één van de grootste blockchains

Volgens on-chain data van GrowThePie behaalde Base afgelopen vrijdag al 350.000 dagelijks actieve walletadressen, en op maandag lag deze waarde al op 458.000 stuks.

Op vrijdag was dit al meer dan Arbitrum (ARB); die had er op dat moment 275.000. Ook gisteren was Base een stuk groter, Arbitrum had er gisteren namelijk 306.000.

Base is sinds vrijdag zelfs met afstand de grootste layer-2-blockchain op Ethereume (ETH) wat het aantal actieve adressen betreft. Alleen zkSync Era komt in de buurt, met gisteren zo’n 341.000 actieve wallets.

Toch is de groei nog relatief recent. Gemeten over de afgelopen 30 dagen staat Base namelijk op de gedeelde eerste plek met Arbitrum One, met 3,88 miljoen actieve adressen. Die gedeelde eerste plek heeft Base alsnog in 30 dagen kunnen bereiken doordat het sinds januari een gigantische groei heeft doorgemaakt. In januari had het netwerk nog 861.000 actieve adressen, terwijl zkSync en Arbitrum One er op dat moment respectievelijk 3,15 miljoen en 2,36 miljoen hadden.

Ook uit de statistieken van álle blockchains is Base volgens DefiLlama hard gegroeid. Alleen Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Polygon (MATIC), BNB Chain (BNB) en Tron (TRX) waren groter. Dat komt overeen met de cijfers van gisteren, toen bleek dat dit ook de enige netwerken zijn die meer transacties per seconde verwerken dan Base. Coinbase’ geesteskindje is dus op steeds meer vlakken één van de grootste.

Advertentie

Ethereum layer-2 netwerk Base bestaat pas kort

De groei van Base is eigenlijk best bijzonder, want het netwerk is pas in februari van 2023 onthuld. Helaas ging dit gepaard met nogal wat problemen, waardoor transacties uitvoeren een tijdje erg moeizaam ging.

Dat was bovendien nog een bèta-introductie voor ontwikkelaars, de algemene introductie was pas afgelopen zomer. Base is dus eigenlijk in slechts een paar maanden zo hard gegroeid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie