Simon Bosch Simon Bosch
22/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2023 12:00

Nieuw crypto-project bereikt record en haalt concurrenten in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuw crypto-project bereikt record en haalt concurrenten in

Foto: Viktollio / Shutterstock.com

Eerder dit jaar introduceerde Coinbase Base, zijn eigen layer 2-blockchain waarmee je decentrale apps (dApps) op Ethereum (ETH) kunt zetten. Het was een grote en ook gedurfde zet, maar nu zorgt één enkele app voor een grote groeispurt in het gebruik. Het netwerk is nu zelfs actiever dan grote concurrenten, waaronder Arbitrum, Optimism en zelfs sommige layer-1-protocollen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto app voor tokenizen sociale media-accounts

De decentrale app Friend.tech is bedacht om Twitteraccounts (of liever gezegd ‘X-accounts’) te tokenizen, zodat gebruikers een soort aandelen van hun favorieten Twitter-influencers kunnen kopen.

Wie het platform heeft bedacht is niet officieel duidelijk, maar veel mensen denken dat de geheimzinnige programmeur Racer erachter zit.

Op 11 augustus werd het netwerk gelanceerd, maar wel voor een exclusieve groep mensen. 11 augustus is bovendien de dag nadat Coinbase officieel het mainnet van de Base-blockchain beschikbaar stelde.

Uit data van blockchain-analyseplatform Dune blijkt dat de app nu al enorm populair is geworden. Het aantal transacties ligt op het moment van schrijven al op bijna 1,2 miljoen.

Het officiële Twitteraccount van de app constateert zelfs dat alle servercapaciteit al in gebruik is, waardoor het genoodzaakt is om uit te breiden. Volgens DefiLlama staat Friend.tech op de derde plek wat transactiekosten en omzet betreft, met cijfers van respectievelijk 1,4 miljoen dollar en 710.000 dollar.

Dat is zelfs meer dan Tron, een complete Layer 1-blockchain. Die chain verdiende de afgelopen 24 uur namelijk maar 835.000 dollar aan transactiekosten.

Advertentie

Crypto-project Base opeens veel populairder

Dankzij deze app is het gebruik van Base eveneens enorm toegenomen. Volgens de explorer van het netwerk heeft het gisteren 901.000 transacties verwerkt. Dat is bijna dubbel zoveel als dat van concurrent Arbitrum (ARB) en meer dan dubbel zoveel als dat van Optimism (OP).

We moeten ook benadrukken dat Base is gebouwd op Optimism. Als Coinbase’ blockchain groeit, dan groeit Optimism dus uiteindelijk mee.

De introductie van Base ging echter niet zonder problemen. Vlak na de introductie van de bètafase liep de blockchain vast door een softwarefout. Gelukkig ging het nog maar om de vroege fase. Inmiddels is het mainnet geïntroduceerd, die draait momenteel zonder problemen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie