Simon Bosch Simon Bosch
24/02/2023 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 17:01

Nieuwe Coinbase blockchain heeft startproblemen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
La nueva blockchain de Coinbase tiene problemas de arranque

Foto: Toa55/Shutterstock

Gisteren heeft Coinbase zijn eigen Layer 2-blockchain onthuld. De op Ethereum (ETH) gebouwde blockchain moet ontwikkelaars een veilige, goedkope en gemakkelijke manier bieden om decentrale apps (dApps) naar ruim 110 miljoen Coinbase-gebruikers brengen. Helaas heeft het netwerk nog wat kinderziekten.

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

Coinbase blockchain heeft het zwaar

In een interview met Crypto Insiders sprak Coinbase hoofd van de EMEA-regio, Daniel Seifert over de ontwikkelingen. Coinbase wil duidelijk een veel belangrijkere hoeksteun van de industrie worden – nog meer dan nu al. De nieuwe blockchain genaamd Base is hier het nieuwste initiatief in.

Echter stuiten ontwikkelaars al direct op problemen. De op Twitter actieve ontwikkelaar @0xfoobar schrijft dat de bridge elke transactie terugkeert naar de zender. Het hierbij horende smart contract heeft ook problemen, waardoor niemand zeker weet wat er nou aan de hand is. Wel is op Etherscan te zien dat de transacties niet worden voltooid.

Volgens Coinbase-ontwikkelaar Roberto Bayardo is er iets aan de hand met de wallets van Coinbase zelf. De hoeveelheid gas of commissies in ETH die gebruikers nodig hebben om de transactie door te laten gaan zou automatisch verkeerd worden berekend. Het bridge-contract gebruikt namelijk meer ETH dan de meeste andere contracten.

Mensen zijn massaal het nieuwe protocol gaan uitproberen, waardoor het overweldigd is geraakt. Misschien zijn bots die automatisch transacties doen hier ook een onderdeel van. In ieder geval wordt er gewerkt aan een oplossing voor het probleem met de bridge.

Advertentie

Validators doneren aan Coinbase

Base is gebouwd op het Optimism (OP) protocol. Dat betekent dat validators op Optimism ervan profiteren als Base veel gebruikt wordt. Op de website van het Base-protocol was te lezen dat bepaalde sequencers, de naam van de validators op Optimism, 20% van hun omzet doneren aan Coinbase om de ontwikkeling van Base te financieren.

Echter is de vermelding van 20% later gewijzigd naar ‘een deel’. De Twitteraar @tier10k heeft er een screenshot van weten te maken, waarop Base-ontwikkelaar Jesse Pollak reageerde dat het percentage nog niet vaststaat, en dat het daarom is verwijderd uit het statement.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie