Roy van Krieken Roy van Krieken
24/07/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2023 16:00

Crypto scammer jaren de bak in na monsterroof

Nieuws
Un criptoestafador encarcelado durante años tras un monstruoso atraco

Foto: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock

Een man uit de Verenigde Staten, genaamd Eddy Alexandre, zal de komende negen jaar in de gevangenis doorbrengen wegens zijn betrokkenheid bij grootschalige fraude. Hij is schuldig bevonden aan het oplichten van meer dan 25.000 investeerders voor maar liefst $248 miljoen via zijn eigen crypto exchange genaamd EminiFX.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto scammer op het matje

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) maakte de straf bekend op hun officiële website en gaf een gedetailleerde beschrijving van zijn misdaden. Tussen september 2021 en mei 2022 leidde hij het dubieuze crypto investeringsplatform EminiFX, waar hij gegarandeerde torenhoge rendementen aanbood aan klanten. Binnen vijf maanden zouden klanten hun geld verdubbelen. Klinkt al verdacht natuurlijk.

EminiFX gaf daarnaast wekelijks valse rendementen op investeringen weer op hun website. In werkelijkheid investeerde Alexandre echter slechts een klein deel van het geld dat aan hem was toevertrouwd en hield hij de rest voor zichzelf. Hij verzweeg zelfs het feit dat hij miljoenen dollars aan verliezen had geleden op de fondsen die hij in crypto had geïnvesteerd.

Miljoenen in crypto buitgemaakt

Alexandre zou minstens $14.700.000 naar zijn persoonlijke bankrekening hebben omgeleid en een behoorlijke BMW-auto ter waarde van anderhalve ton voor zichzelf hebben gekocht.

Damian Williams, een Amerikaanse advocaat uit New York betrokken bij de zaak, had volgende te zeggen:

“Het meest flagrant was dat Alexandre veel van zijn beleggers rekruteerde door misbruik te maken van zijn vertrouwenspositie binnen zijn kerk en de Haïtiaanse gemeenschap, hij ging zelfs zo ver dat hij leden van de kerk inschakelde om te helpen bij het rekruteren van EminiFX beleggers. Zoals het vonnis van vandaag aantoont, zullen crypto executives die liegen en hun klanten bedriegen verantwoording moeten afleggen voor hun misdaden,” voegde hij eraan toe.

Naast de negenjarige gevangenisstraf moet Alexandre een bedrag van $213 miljoen aan schadevergoeding betalen.

Deze zaak benadrukt opnieuw de risico’s die gepaard gaan met de nog altijd vrij ongereguleerde aard van de crypto markt. Investeerders moeten waakzaam blijven en alleen beleggen via gereguleerde en gerenommeerde platforms om hun vermogen te beschermen tegen frauduleuze praktijken. Als iets te goed om waar te zijn lijkt, zoals de bizarre rendementen die Alexandre beloofde, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement