Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
20/03/2024 21:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 20:38

Crypto wallet-bedrijf Trezor gehackt voor valse crypto promotie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wallet-bedrijf Trezor gehackt voor valse crypto promotie

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Het lijkt erop dat hackers toegang hebben gekregen tot het officiële X account van Trezor. Er zijn namelijk meerdere kwaadaardige posts gepubliceerd die wijzen op frauduleuze presale token aanbiedingen.

Trezor is een fabrikant van hardware wallets die gebruikers in staat stelt duizenden verschillende crypto munten offline op te slaan. Het is gericht op het bieden van veilige crypto opslagoplossingen sinds 2012. Ironisch genoeg wist het bedrijf juist zijn eigen X account niet veilig te beheren.

Oprichters van anonieme crypto-opslag Samourai Wallet opgepakt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto hardware wallet slachtoffer van SIM-swap

De hackers hebben vermoedelijk een SIM-swap aanval uitgevoerd. Een SIM-swap aanval is een cyberaanval waarbij de aanvaller de controle over het telefoonnummer van het slachtoffer overneemt door de telecomprovider te misleiden. Zodoende wordt de telefoonservice van het slachtoffer naar een SIM-kaart verplaatst die in het bezit is van de aanvaller.

De onafhankelijke blockchain speurder ZachXBT kwam als eerste met het nieuws naar buiten. ZachXBT merkte op dat de hacker ongeveer $.100 dollar had gestolen van Trezor’s Zapper account, inclusief een 25 procent drainer vergoeding.

Advertentie

Neppe Trezor presale tokens

In de post is te zien dat er vanuit het officiële account nep Trezor “$TRZR” presale tokens op het Solana (SOL) netwerk werden aangeboden. Gebruikers werden gevraagd om geld naar een Solana wallet te sturen en werden door links doorgestuurd naar wallet drainers.

De posts bevatten ook verwijzingen naar een nieuwe memecoin op Solana, genaamd Slerf (SLERF), dat waarschijnlijk is gebruikt als een methode om meer betrokkenheid te genereren. Veel van de posts werden echter enkele minuten na het uploaden verwijderd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Datalek bij Trezor

Het zit het bedrijf de laatste periode niet mee. In januari werd er nog een datalek ontdekt bij Trezor. Het leidde tot de blootstelling van persoonlijke informatie van bijna 66.000 klanten. De inbreuk betrof vooral de namen en e-mailadressen van gebruikers die sinds december 2021 contact hebben gezocht met Trezor’s klantenservice.

Trezor heeft uit voorzorg alle getroffen klanten gewaarschuwd voor mogelijke phishing aanvallen, waarbij fraudeurs persoonlijke gegevens proberen te ontvreemden. Het bedrijf verzekerde dat de financiële middelen van de klanten veilig zijn gebleven.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie