Thom Derks Thom Derks
31/12/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2022 19:15

Cryptobeurs Huobi moet stevig snijden in personeelsbestand

Nieuws
Bitcoin exchange Huobi en Visa brengen betaalpas naar Europa

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Huobi staat bekend als een van de grootste crypto exchanges ter wereld en volgens de Chinese journalist Colin Wu moet het flink snijden in het personeelsbestand. De bearmarkt brengt nog altijd veel cryptobedrijven in de problemen en Huobi is daarop blijkbaar geen uitzondering. Afgelopen maand ontkende Huobi deze geruchten nog, maar nu lijkt het wel te moeten gebeuren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Huobi annuleert jaarlijkse bonus

Als het verhaal van Wu klopt, dan moet Huobi het team van 1.200 stafleden met 400 tot 600 mensen verkleinen. Daarbij schijnt er een plan te zijn om de jaarlijkse bonus dit jaar te schrappen. Op zich zou dat geen verkeerde beslissing zijn, want de omzet is in 2022 waarschijnlijk niet wat het in 2021 geweest is.

Afgelopen maand kondigde het beursplatform nog enkele evenementen aan, om de handel op het platform wat te stimuleren. Dat soort acties onderneemt een bedrijf vaak ook niet als het allemaal fantastisch gaat. We kunnen daar uiteraard niet teveel uit afleiden, maar ook die acties zijn geen goed teken wat de financiële gezondheid van Huobi betreft.

Huobi is opgericht in 2013 en draait wat dat betreft al jaren mee op het hoogste niveau. Binance is bijvoorbeeld pas in 2017 opgericht. Wat dat betreft is Huobi echt een veteraan binnen de industrie en zou het zonde zijn als de beurs verdwijnt. Aan de andere kant is er nog geen man overboord, want ook met een verkleining van de staf naar 800 tot 600 medewerkers, zou het een grote beurs blijven.

Advertentie

Populair in Azië

Huobi is in het Westen niet een heel populair beursplatform, maar vooral gebruikers uit Singapore, Hong Kong en Zuid-Korea kiezen voor het platform. Over de hele wereld heeft Huobi miljoenen gebruikers die vrijwel dagelijks van het platform gebruikmaken.

Als de ontslagen doorgaan, dan is Huobi zeker niet de eerste die tot deze actie moet overgaan. Eerder besloot ook Coinbase om een deel van het personeel te ontslaan, om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen, voor zover dat kan natuurlijk.

Als we na jaren van ervaring iets hebben geleerd, dan is het wel dat garanties niet bestaan in deze industrie. Voor nu is het dus even afwachten op het officiële bericht van Huobi over deze kwestie.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie