Rico Engelbarts
25/01/2019 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2019 18:06

Cryptocurrency exchange Coinbase helpt klanten bij het doen van belastingaangifte

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
cryptocurrency_Exchange_coinbase_helpt_klanten_bij_belastingaangifte

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency exchange Coinbase gaat klanten in de VS helpen bij het doen van belastingaangifte. Er heerst vaak nog veel onduidelijkheid rond het doen van aangiftes met betrekking tot cryptocurrency. Coinbase en Coinbase Pro-klanten kunnen daarom nu rekenen op hulp.
De exchange gaat haar klanten helpen door TurboTax Premier te integreren met het platform. De software, ontwikkeld door Inuit Consumer Tax Group, helpt met het bepalen over welke transacties er precies belasting betaald moet worden. Daarnaast kunnen klanten van Coinbase extra ondersteuning krijgen van gecertificeerde boekhouders van Inuit.
De belastingkwestie rondom cryptocurrency is vaak ingewikkeld en onduidelijk. Zo zegt Inuit dat “niet elke transactie met crypto belastbaar is.” Alleen wanneer iemand crypto verkocht, omwisselde voor fiat, ermee voor iets betaalde of deelnam aan een airdrop dient diegene dit op te geven in de belastingaangifte.
Wanneer iemand cryptocurrency kocht maar deze nog niet heeft verkocht, of crypto als een gift heeft gegeven (met een waarde van minder dan $15.000), dan hoeft dit niet opgegeven te worden, aldus Inuit.
Daarnaast gaat Coinbase ook samenwerken met CoinTracker. Met CoinTracker kunnen klanten transactiegegevens van alle exchanges en wallets verzamelen voor hun belastingaangifte. CoinTracker werd ontwikkeld door voormalig Google-werknemers, met als doel cryptocurrencies makkelijker in gebruik te maken. Een daarbij hoort ook het versimpelen van crypto-belastingaangiftes, aldus de medeoprichter van CoinTracker, Chandan Lodha:

We kunnen geen open financieel systeem hebben als het te moeilijk is om te gebruiken of beperkt is tot bepaalde groepen. Daarom hebben we een eenvoudige missie: cryptocurrency gebruiksvriendelijke maken. We beginnen met het aanpakken van cryptocurrency belastingen.

Belangrijk: De in dit artikel genoemde belastingvoorwaarden gelden alleen voor diegene die belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie