Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Cryptocurrency exchanges vervalsen onder andere bitcoin (BTC) handelsvolumes, stelt Chinese waakhond

Volgens de National Internet Finance Association in China (NIFA) worden de handelsvolumes op veel cryptocurrency exchanges wereldwijd vervalst. 

De NIFA is een onafhankelijke partij die opereert voor de People’s Bank of China (PBoC). Afgelopen donderdag publiceerde zij een analyse waaruit bleek dat veel exchanges gebruik maken van bots om zo verkeer na te bootsen.

De dagelijkse basis waarop cryptocurrencies verhandelt worden is in werkelijkheid een stuk lager dan getoond wordt op de meeste exchanges. De dagelijkse omzet verschilt soms wel tot 50%. Ondanks de lage volumes en de relatief lage prijs, wordt er een gigantisch volume getoond.

- Advertentie -

Marktmanipulatie is altijd een probleem geweest, afgelopen jaar gaf Bitwise aan dat ongeveer 95% van het handelsvolume van bitcoin (BTC) nep is. The Block zei na eigen onderzoek gedaan te hebben dat ongeveer 86% van het volume waarschijnlijk nep is. 

De NIFA stelt dat exchanges verschillende trucjes toepassen om de aandacht van investeerders te krijgen. Als voorbeeld wordt het concept dat bitcoin naast goud en zilver een veilige ‘safe-haven’ zou zijn gegeven, volgens de NIFA is dit niet waar. 

De NIFA voegde hieraan toe dat de meeste twijfelachtige crypto exchanges goed verborgen zijn. Het is vaak lastig te achterhalen waar deze exchanges zich nou precies bevinden en aan wie ze toebehoren. 

Door de grote zorgen rondom de legitimiteit van de handelsvolumes adviseert de waakhond niet te investeren in bitcoin. Dit komt overeen met de standpunten van de Chinese regering, dat tegen bitcoin is maar juist voor blockchain-technologie. 

In principe zijn alle crypto exchanges verboden in China sinds 2017. Maar zolang de servers zich in het buitenland bevinden en het verkeer peer-to-peer (P2P) plaatsvindt is het mogelijk om te traden. 

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.255,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.068,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.096,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.121,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.157,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.068,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.096,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.121,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.157,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.255,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...