Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2022 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 16:02

Econoom: ‘Binance CEO CZ is een tikkende tijdbom’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Grey82

Bekende econoom en crypto-skepticus Nouriel Roubini heeft zich onlangs uitgelaten over Binance. Volgens Roubini zou de CEO van de crypto exchange, Changpeng Zhao (CZ), enorm corrupt zijn. Hij stelt daarom dat CZ eigenlijk een tikkende tijdbom is en dat het schandalig is dat Binance op veel plekken nog gewoon licenties krijgt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance CEO krijgt er van langs

Roubini stelde dit op het podium tijdens de Abu Dhabi Finance Week. Niet lang geleden kreeg Binance een vergunning om actief te zijn binnen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), maar volgens Roubini is dit eigenlijk niet te verklaren.

“Helaas is dit ecosysteem totaal corrupt, en de les van de afgelopen weken is dat deze mensen hier weg moeten. Ik kan niet geloven dat CZ Binance een licentie heeft om in de VAE te opereren.”

Binance is reeds verbannen uit het Verenigd Koninkrijk en ook zou CZ onderzocht worden door het Amerikaanse Ministerie van Justitie voor het mogelijk witwassen van miljarden dollars. Al die zaken samen maken het voor Roubini verbazingwekkend dat de Binance CEO op veel plekken gewoon welkom is.

‘CZ moet worden verbannen uit de VAE’

Roubini stelt zelfs dat het eigenlijk een kwestie van tijd is voordat CZ en Binance zullen imploderen. Hij geeft zelfs aan dat dit mogelijk een stuk heftiger zal gaan worden dan de ondergang van FTX en Sam Bankman-Fried. Daarom zou de VAE CZ de deur moeten wijzen.

“De toezichthouder moet goed nadenken. Hij is een wandelende tijdbom. Hij moet het land uit worden geschopt en mag niet meer opereren. Het spijt me om te zeggen, hij wordt nog erger dan Sam Bankman-Fried.”

Later nam Roubini zijn woorden enigszins terug op Twitter. Hij gaf aan dat hij CZ helemaal niet aanviel, maar dat hij enkel van mening was dat de VAE Binance geen licentie zou moeten verstrekken.

Ondertussen staat Roubini al lang bekend om zijn extreem negatieve standpunten over de crypto-industrie, waarbij hij digitale activa aan de kaak stelt als Ponzifraude en kritiek levert op de opvattingen van de voorstanders van de industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie