Simon Bosch Simon Bosch
17/05/2024 12:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 11:08

Een van de grootste beurzen ter wereld wil eigen cryptobeurs lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Nu duidelijk is dat cryptocurrencies en blockchains niet zullen verdwijnen, druppelen ook de traditionele financiële instituten één voor één de markt binnen.

Veel partijen blijven nog relatief terughoudend, maar een financiële reus is een stuk progressiever, die wil namelijk een compleet nieuwe cryptobeurs opzetten en zo de concurrentie aangaan met de rest van de crypto exchanges.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

CME wil eigen crypto exchange lanceren

De Chicago Mercantile Exchange (CME) is één van de grootste handelsbeurzen ter wereld en is gericht op derivaten op basis van traditionele financiële producten, zoals futures- en optiecontracten op aandelen en grondstoffen.

Sinds 2017 biedt het bedrijf ook bitcoin (BTC) futures aan. Inmiddels zijn hier ook futures op basis van ethereum (ETH) en opties bijgekomen. Verder bleef het aanbod beperkt.

De Financial Times schrijft op basis van drie van zijn eigen bronnen dat de CME Group niet alleen overweegt om zijn crypto-aanbod verder uit te breiden, maar zelfs om een compleet nieuwe spotbeurs hiervoor op te richten.

Het plan is nog niet voltooid, en details over wanneer deze beurs geïntroduceerd moet worden hebben we niet. In ieder geval praat de CME met handelaren die op een gereguleerde beurs willen handelen in crypto.

Als dit plan werkelijkheid wordt, dan betekent dat dat de CME niet alleen zal concurreren met bijvoorbeeld de COMEX en de New York Stock Exchange (NYSE), maar ook met cryptobeurzen zoals Binance en Coinbase. De aandelen van Coinbase zijn door het nieuws al met bijna 10% gedaald.

Advertentie

Bedrijven warmen op voor crypto

Deze aankondiging komt niet zo lang nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring heeft gegeven voor de eerste spot-ETF’s voor bitcoin. Deze beursfondsen waren direct na introductie in januari enorm populair. Bovendien heeft de eigenaar van het grootste bitcoin-fonds, Grayscale, ook al een aanvraag gedaan voor opties op basis van zijn fonds, GBTC.

Het ligt dus voor de hand dat de CME wil voorkomen dat de handelaren in bitcoin-futurescontracten over zullen stappen op dit soort beursproducten. Het bedrijf uit Chicago is ook niet de enige traditionele financiële reus meer die wel brood ziet in crypto. Zo was Deutsche Börse de CME afgelopen maart al voor met een nieuwe cryptobeurs.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie