Simon Bosch Simon Bosch
06/02/2024 21:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2024 18:47

Na succes met bitcoin ETF, zet Grayscale nu in op optiecontracten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Na succes met bitcoin ETF, dringt Grayscale nu aan op optiecontracten

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Nadat in januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten werden goedgekeurd, sprongen investeerders hier massaal bovenop.

De fondsen groeiden met miljarden dollars, en een aantal schopte het zelfs tot hoog in het lijstje met populairste beursfondsen in de aandelenmarkt. Nu wil de industrie verder met de volgende stap.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

(Meer) opties volgende stap voor crypto?

Die volgende stap is voor zijn dan wellicht de goedkeuring van beursgenoteerde optiecontracten. Dit zijn derivaten; kunstmatige financiële producten waarmee je extra winst kunt behalen.

In het geval van opties gebeurt dat met een ingebouwde hefboom van maar liefst 100 keer de waarde van wat je er zelf in stopt. Dat heeft ook een nadeel, want de contracten verlopen na een vooraf bepaalde periode, waarna ze in veel gevallen waardeloos zijn.

Deze financiële producten zijn erg ingewikkeld, en worden daarom ook strak gereguleerd door beleidsmakers. Financiële dienstverleners moeten het aangeven als ze voor een bepaalde activa voor het eerst optiecontracten willen uitgeven.

Het moet gezegd worden dat optiecontracten ook voor de crypto-industrie al bestaan, maar Grayscale wil nu ook beursgenoteerde optiecontracten zien voor bitcoin.

Advertentie

Grayscale dringt aan op goedkeuring bitcoin opties

Op sociale mediaplatform X (Twitter) verzoekt Grayscale CEO Michael Sonnenshein Amerikaanse beleidsmakers om de aanvraag van beursgenoteerde optiecontracten bovenop de spot-ETF’s goed te keuren. De markt heeft volgens hem behoefte aan een robuuste opties-markt voor bitcoin.

Grayscales grootste beursfonds, GBTC, bestaat al sinds 2015. Maar omdat het op een over-the-counter (OTC) beurs genoteerd staat, is het nooit eerder in aanmerking gekomen voor opties. Als de Amerikaanse beurswaakhonden ermee akkoord gaan, dan kan dat nu veranderen. Inmiddels wordt het namelijk aangeboden op de NYSE Arca, waar wel opties op verhandeld mogen worden.

Het is goed mogelijk dat deze volgende stap snel gezet zal worden, de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvragen van de New York Stock Exchange (NYSE), de Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange voor deze contracten al goedgekeurd. Dit kan nog tot 21 september 2024 duren, maar het is een begin. Ook kan het helpen dat Grayscale zelf een speciale ETF waar opties in zijn verwerkt heeft aangevraagd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie