Roy van Krieken Roy van Krieken
12/01/2024 20:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 17:11

Grayscale vraagt ‘’covered call Bitcoin ETF’ aan – wat is dit?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto wallet daagt hackers uit om half miljoen bitcoin te stelen

Foto: Deemerwha studio/Shutterstock

Het crypto-universum blijft evolueren met de recente goedkeuring van 11 spot Bitcoin (BTC) ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari. Deze ontwikkeling markeert een significante mijlpaal, niet alleen voor ervaren cryptobeleggers, maar ook voor nieuwkomers die vertrouwd zijn met traditionele beleggingskanalen zoals aandelenportefeuilles. Een van de grote vermogensbeheerders heeft onlangs een zogeheten ‘covered call Bitcoin ETF’ aangevraagd. Wat is dit en waarom kan dit belangrijk zijn?

‘Bitcoin bedenker’ moet beschuldigingen staken, beveelt rechtbank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grayscale en de innovatieve strategie

Grayscale Investments valt op met hun aanvraag voor een covered call Bitcoin ETF. Dit concept, al bekend in de traditionele aandelenmarkt, biedt een strategie die mogelijk het rendement van beleggers verhoogt door het combineren van de aankoop van activa met de strategische verkoop van callopties. Calls zijn leveraged posities die wedden op een stijging van de prijs van de achterliggende activa.

Deze benadering wordt vaak gebruikt voor aandelen die men voor lange termijn wil behouden en stelt investeerders in staat om inkomsten te genereren, vooral als er weinig beweging in de onderliggende prijs wordt verwacht.

Advertentie

Het pad naar goedkeuring van het Bitcoin ETF

Grayscale’s reis naar goedkeuring was niet zonder hindernissen. Na een complex proces, waaronder een herbeoordeling van hun aanvraag door het Amerikaanse Hof van Beroep, heeft Grayscale uiteindelijk succes geboekt. Hun spot Bitcoin ETF, goedgekeurd op 10 januari, is een teken van veranderende tijden in de cryptowereld.

Met deze nieuwe vorm van Bitcoin ETF op de horizon, kan de crypto markt opnieuw een nieuwe fase van groei en diversificatie in gaan, waarmee het een aantrekkelijke optie wordt voor een breder scala aan investeerders. Echter, zoals met alle beleggingsstrategieën, is het van belang dat potentiële investeerders zich goed inlezen en bewust zijn van de risico’s en kansen die deze nieuwe vorm van ETF met zich meebrengt.

De introductie van de covered call Bitcoin ETF door Grayscale markeert, mits goedgekeurd, opnieuw verdere adoptie en acceptatie van crypto. Het opent deuren voor zowel traditionele als nieuwe beleggers in de steeds groeiende wereld van cryptocurrencies.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie