Simon Bosch Simon Bosch
20/01/2024 19:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 19:35

Nieuwe soort bitcoin ETF aangevraagd door grootste beurzen ter wereld

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nieuwe soort bitcoin ETF aangevraagd door grootste beurzen ter wereld

Foto: John Hanson Pye/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al jaren een groot blok aan het been voor Amerikaanse crypto-bedrijven, en daardoor eigenlijk voor de wereldwijde crypto-industrie. Maar nu het 11 spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) heeft goedgekeurd is het hek van de dam. Nu heeft de beleidsmaker razendsnel de aanvragen van twee nieuwe beurzen erkend.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binnenkort ook opties op bitcoin ETF’s?

Op sociale mediaplatform X verklaart Bloomberg-analist James Seyffart dat de SEC de aanvragen van de New York Stock Exchange (NYSE Arca), de Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (Cboe) heeft erkend. Om precies te zijn betreft het aanvragen om optiecontracten op de onlangs goedgekeurde bitcoin-ETF’s aan te bieden. Met deze financiële producten kun je veel extra winst maken door de ingebouwde hefboom.

De aanvraag van Nasdaq heeft specifiek betrekking op opties voor BlackRocks IBIT-beursfonds, dat op de Nasdaq wordt verhandeld. De Cboe is het thuis van 10 van de nieuwe ETF’s, diens aanvraag heeft betrekking op opties voor al deze fondsen.

Seyffart merkt op dat de SEC dit keer erg snel is met de erkenning. Weliswaar gaat het nog niet om een goedkeuring, maar normaal gesproken duurt het zo’n 14 dagen voordat de beleidsmaker überhaupt een reactie publiceert. Nu duurde dat maar 3 dagen na het indienen van de aanvragen

Advertentie

Bitcoin opties op ETF’s kan nog maanden duren

In een interview verklaart Cboe’s directeur van de derivatentak, Catherine Clay, aan CNBC dat opties de volgende logische stap zal zijn na de goedkeuring van de nieuwe beursfondsen. Toch waarschuwt Clay ook dat de aanvraag nog moet worden goedgekeurd.

Seyffart denkt dat de goedkeuring op zijn vroegst over een kleine maand plaats zal vinden. In het ergste geval duurt het nog tot 21 september 2024 – dan verloopt namelijk de laatste deadline. Voor de inmiddels goedgekeurde spot-ETF’s duurde het eveneens tot één van de laatste deadlines voor veel van de fondsen.

Ook mag benadrukt worden dat dit specifiek opties zijn voor de nieuwe spot-ETF’s. Bitcoin-optiecontracten op (sommige) traditionele beurzen bestaan al een aantal jaar. Op het moment is de Chicago Mercantile Exchange (CME) hier de grootste in, nadat het afgelopen herfst Binance van de troon stootte.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie