Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
10/06/2023 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 14:01

Enorme cryptobeurs in de knel: Diensten voor grote bedrijven stopgezet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

Door de verminderde vraag stopt een van de grootste crypto exchanges, Crypto.com, haar institutionele diensten in de VS. De actie zal van kracht gaan op 21 juni. Crypto.com kwam dinsdag met de officieel statement naar buiten:

“We hebben onlangs een zakelijke beslissing genomen om het institutionele aanbod van de Crypto.com Exchange in de VS op te schorten vanaf 23:59 uur op 21 juni 2023 vanwege de beperkte vraag van instellingen in de VS in het huidige marktlandschap. Betrokken institutionele gebruikers werden vooraf op de hoogte gesteld om een soepele overgang te ondersteunen”

Hoewel het platform voor grote bedrijven niet meer beschikbaar zal zijn, hoeven Amerikaanse retailklanten zich geen zorgen te maken. Voor hen zal de applicatie zoals vertrouwd blijven functioneren.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchanges in zwaar weer

Mogelijk heeft de aankondiging te maken met de moeilijkheden die exchanges op het moment meemaken. Juni bleek een lastige maand voor crypto platformen. BinanceUS en Coinbase worden namelijk geconfronteerd met juridische procedures door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege vermeende schendingen van de effectenwetgeving. Het veroorzaakte onrust in het bredere cryptocurrency-ecosysteem, met een significante daling van de markt tot gevolg. Crypto.com heeft aangegeven open te staan voor een eventuele herlancering van de dienst mocht de situatie in de toekomst er beter voor komen te staan.

Advertentie

Crypto.com arena in gevaar?

Op social media speculeerden crypto en sportfanaten dat het slechte nieuws betrekking zou kunnen hebben op de Crypto.com arena. De arena is een sport station voor het bekende basketbalteam, de Los Angeles Lakers. Om zijn naam op de arena te plakken heeft het platform een 20 jarige deal ter waarde van $700 miljoen afgesloten. Gelukkig heeft de institutionele dienst een kleine impact op het algehele bedrijf en zijn fans gerust gemaakt dat er geen verdere gevolgen zijn voor het stadion.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie