Ivo Melchers Ivo Melchers
06/06/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 14:30

Zorgelijk? Binance opnames stijgen na SEC aanklacht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
¿Peligro? Retiradas de Binance se disparan tras la acusación de la SEC

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Het algehele sentiment op de cryptomarkt is een stuk donkerder gekleurd sinds Binance gisteren het crypto nieuws betrad. ’s Werelds grootste crypto exchange en zijn CEO Changpeng Zhao (CZ) zijn namelijk aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wegens het overtreden van de federale effectenwetgeving. In totaal heeft de beurs dertien aanklachten vanuit de Amerikaanse toezichthouder aan zijn broek hangen.

Terwijl de koersen rood kleuren en de paniek op de markt toeneemt, nemen investeerders massaal hun crypto op vanuit Binance. In hoeverre biedt dit echter reden tot zorg?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance opnames nemen fors toe

Met de transparantie van de blockchain kan de in- en uitstroom van en naar de cryptobeurs helder in kaart worden gebracht. Volgens data van Dune verliet er gisteren in totaal 1,5 miljard dollar aan crypto het platform. Echter is er ook voor 783 miljoen aan activa naar de beurs toe gestuurd. Dit betekent dat de netto-uitstroom van gisteren gelijk staat aan 717 miljoen dollar.

Uit de gegevens van crypto-analyseplatform Nansen blijkt dat Binance op een gegeven moment voor 231 miljoen dollar meer aan opnames registreerde dan stortingen binnen een uur nadat het nieuws over de aanklacht naar buiten kwam. Deze gegevens zijn exclusief bitcoin (BTC) transacties.

Uit de data van Nansen blijkt tevens dat Binance in de afgelopen dag een negatieve netto-stroom van meer dan 778 miljoen dollar zag op de Ethereum (ETH) blockchain.

Reden tot zorg?

Dat de opnames momenteel een stuk hoger zijn dan wat de beurs op dagelijkse basis gewend is kun je niet omheen. Er is duidelijk sprake van een bepaalde angst onder crypto-investeerders en dit reflecteert zich momenteel in de enorme opnames.

Desondanks lijkt er weinig reden tot zorg te zijn. Volgens data van Nansen zou Binance iets meer dan 54 miljard dollar aan digitale activa bezitten.

Bovendien heeft de beurs voor hetere vuren gestaan dit jaar. Zo stegen de opnames ook flink toen de beurs werd aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). In ongeveer twee dagen tijd moest Binance destijds dealen met een netto-uitstroom van 900 miljoen dollar.

Toen het nieuws naar buiten kwam dat Paxos door het New York State Department of Financial Services verboden werd om nieuwe Binance USD stablecoins (BUSD) uit te geven verwerkte Binance tevens bijna 3 miljard dollar aan opnames en was de netto-uitstroom gelijk aan 916,3 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie