Ivo Melchers Ivo Melchers
30/03/2023 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2023 13:15

Ondanks $2,2 miljard aan Binance opnames, geen sprake van bankrun

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft deze week op een negatieve wijze de schijnwerpers op zich laten richten. Dinsdag verscheen namelijk in het crypto nieuws dat Binance is aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Binance zou namelijk meerdere  overtredingen op zijn haar hebben, waaronder het illegaal aanbieden van diensten aan Amerikaanse klanten en marktmanipulatie.

Als gevolg van dit nieuws kiezen investeerders eieren voor hun geld en namen de opnames fors toe. Echter zou er op dit moment totaal geen sprake zijn van een zogeheten bankrun.

Man had flashdrive met $2 miljard aan crypto, “niet wat je denkt”
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Meer dan $2,2 miljard aan crypto opnames

Sinds de bekendmaking van het nieuws zou er voor $2,2 miljard aan cryptocurrencies zijn opgenomen van de cryptobeurs. Echter is er in dezelfde periode ook voor $1,3 miljard aan crypto naar de beurs toe gestuurd, wat een netto uitstroom van $900 miljoen betekent.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), gaf al aan op Twitter dat de netto uitstroom lager was dan tijdens de FUD in de nasleep van de val van FTX. De opnames vallen tot dusver ook lager uit dan toen Paxos door het New York State Department of Financial Services verboden werd om nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins uit te geven. Binance verwerkte destijds meer dan $2 miljard aan opnames op één dag.

Nansen data journalist Martin Lee gaf aan dat de angst rondom de huidige aanklacht een stuk lager is dan aan het eind van vorig jaar tijdens de angst voor insolventie:

‘’Nog geen echt teken van een bankrun, het voelt alsof de angsten hieromtrent veel lager zijn geweest dan de hele periode van angst voor salvabiliteit eind vorig jaar.’’

Advertentie

Dit is hoeveel crypto Binance bezit

Data van Nansen laat zien dat Binance’s on-chain portfolio momenteel een totaal van $64 miljoen bevat. Tether (USDT), bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Binance USD (BUSD) en BNB (BNB) zijn de grootste holdings: maar liefst 81% van het totale balans wordt door deze assets gevuld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie