Erik Juffermans Erik Juffermans
28/03/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2023 14:00

Binance opnames nemen fors toe na CFTC aanklacht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance staat deze week in de spotlight in crypto land, maar helaas niet in de positieve zin. De grootste crypto exchange ter wereld wordt namelijk door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangeklaagd. Op maandag werd er in reactie op dit nieuws 635 miljoen dollar aan crypto van het platform afgehaald. Dat blijkt uit data van Dune Analytics.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance hangt in de touwen

Volgens de CFTC maakt Binance zich schuldig aan meerdere overtredingen. Onder andere het illegaal aanbieden aan diensten aan klanten in de Verenigde Staten. Ook zou Binance schuldig zijn aan marktmanipulatie. De claims worden door de CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, ontkent.

Klanten van de exchange voelen de bui al hangen, en lijken voor de zekerheid hun assets van het platform te halen. Deze reactie is geen verrassing, en de kans is groot dat dit de komende dagen door zal gaan zolang de commotie aanhoudt. 

Een paar maanden geleden deed zich een zelfde situatie voor bij de crypto exchange. Op 13 december vorig jaar werd er binnen 24 uur maar liefst 1,6 miljard dollar van het platform gehaald. De reden was toen het nieuws dat Binance zijn reserves niet op orde zou hebben.

Binance is inmiddels een stuk transparanter over de details wat betreft de reserves. Volgens de laatste inzage heeft de exchange 63 miljard dollar aan reserves in handen. Voorlopig zou het de opnames zonder moeilijkheden moeten kunnen verwerken. Assets van gebruikers zijn daarnaast volgens de exchange ten alle tijden één op één gedekt.

Vertrouwen in exchanges neemt af

De ondergang van het voormalige FTX heeft een hoop vertrouwen doen verdampen in gecentraliseerde exchanges (CEX). Deze ontwikkeling zag de interesse in decentralised finance (DeFi) juist groeien. DeFi is de enige sector binnen crypto die in 2022 een significante groei doormaakte.

De aanval van de CFTC op Binance is de zoveelste klap die de CEX industrie ondergaat sinds de ondergang van FTX. Eerder dit jaar werden ook al de exchanges Kraken en Coinbase het doelwit van Amerikaanse toezichthouders. De kans is groot het marktaandeel van de DeFi sector in de nasleep van de huidige Binance commotie alleen maar zal toenemen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Advertentie