Thom Derks Thom Derks
03/02/2023 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2023 15:05

Ex-App Store directeur: “Apple had vanaf dag één problemen met crypto”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ex-App Store directeur:

Foto: Hadrian/Shutterstock

Het is geen eenvoudige opgave om een applicatie te lanceren in de App Store van Apple, maar voor een crypto applicatie is dat nog veel lastiger. Volgens Philip Shoemaker, een voormalig directeur van de App Store, is dat allemaal geen toeval. Shoemaker is degene die oorspronkelijk de richtlijnen opstelde in samenwerking met de inmiddels overleden Apple-legende Steve Jobs.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Vage richtlijnen voor crypto

Inmiddels zijn die richtlijnen herschreven en volgens Shoemaker zijn de nieuwe richtlijnen expres zo vaag mogelijk gemaakt. Dit maakt het voor Apple mogelijk om de volledige controle te houden over de applicaties die toegang krijgen tot de digitale applicatiewinkel. Met name de crypto-industrie en applicaties die dingen met NFTs ondernemen hebben het om die reden lastig volgens Shoemaker.

“Apple heeft vanaf dag één problemen gehad met crypto. Ze dachten dat het allemaal een piramidespel was,” aldus Shoemaker in gesprek met Decrypt. Shoemaker werkte in totaal zeven jaar voor Apple in de periode van 2009 tot en met 2016. Hij geeft aan dat de richtlijnen in eerste instantie zo simpel mogelijk opgezet waren.

“Het doel was altijd om ze zo zwart-wit mogelijk te maken, zodat ontwikkelaars precies weten wat ze wel en niet kunnen doen,” zo gaat Shoemaker verder. De toestemming voor een applicatie om de App Store van Apple of Google binnen te treden kan een bedrijf immers maken of breken. Een afwijzing kan serieuze gevolgen hebben.

Advertentie

Doodsbedreigingen

Shoemaker geeft verder aan dat hij door de jaren heen honderden doodsbedreigingen kreeg. Allemaal als gevolg van interacties met gefrustreerde ontwikkelaars. “Er waren zelfs mensen die me volgden naar mijn auto en mensen die stiekem het gebouw van Apple binnentraden,” aldus de voormalig directeur van de App Store.

In een interview met Bloomberg uit 2019 zei Shoemaker dat de toelating van bepaalde applicaties in de App Store het aandeel van Apple zelfs een tik konden geven. “Jobs zei altijd dat ik de meest nare baan bij Apple had, omdat wat ik ook deed, er altijd wel iemand was die een hekel aan me had,” zo vertelde Shoemaker.

Na het vertrek van Shoemaker in 2016, zijn de richtlijnen voor de toelating van applicaties tot de App Store herschreven door het juridische team van Apple. “Ze hebben een paar gigantische veranderingen doorgevoerd en ik ben ervan overtuigd dat het voor mij de juiste keuze was om te vertrekken,” zo eindigt Shoemaker.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie