Thom Derks Thom Derks
03/02/2023 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2023 15:05

Ex-App Store directeur: “Apple had vanaf dag één problemen met crypto”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ex-App Store directeur:

Foto: Hadrian/Shutterstock

Het is geen eenvoudige opgave om een applicatie te lanceren in de App Store van Apple, maar voor een crypto applicatie is dat nog veel lastiger. Volgens Philip Shoemaker, een voormalig directeur van de App Store, is dat allemaal geen toeval. Shoemaker is degene die oorspronkelijk de richtlijnen opstelde in samenwerking met de inmiddels overleden Apple-legende Steve Jobs.

Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project

Vage richtlijnen voor crypto

Inmiddels zijn die richtlijnen herschreven en volgens Shoemaker zijn de nieuwe richtlijnen expres zo vaag mogelijk gemaakt. Dit maakt het voor Apple mogelijk om de volledige controle te houden over de applicaties die toegang krijgen tot de digitale applicatiewinkel. Met name de crypto-industrie en applicaties die dingen met NFTs ondernemen hebben het om die reden lastig volgens Shoemaker.

“Apple heeft vanaf dag één problemen gehad met crypto. Ze dachten dat het allemaal een piramidespel was,” aldus Shoemaker in gesprek met Decrypt. Shoemaker werkte in totaal zeven jaar voor Apple in de periode van 2009 tot en met 2016. Hij geeft aan dat de richtlijnen in eerste instantie zo simpel mogelijk opgezet waren.

“Het doel was altijd om ze zo zwart-wit mogelijk te maken, zodat ontwikkelaars precies weten wat ze wel en niet kunnen doen,” zo gaat Shoemaker verder. De toestemming voor een applicatie om de App Store van Apple of Google binnen te treden kan een bedrijf immers maken of breken. Een afwijzing kan serieuze gevolgen hebben.

Advertentie

Doodsbedreigingen

Shoemaker geeft verder aan dat hij door de jaren heen honderden doodsbedreigingen kreeg. Allemaal als gevolg van interacties met gefrustreerde ontwikkelaars. “Er waren zelfs mensen die me volgden naar mijn auto en mensen die stiekem het gebouw van Apple binnentraden,” aldus de voormalig directeur van de App Store.

In een interview met Bloomberg uit 2019 zei Shoemaker dat de toelating van bepaalde applicaties in de App Store het aandeel van Apple zelfs een tik konden geven. “Jobs zei altijd dat ik de meest nare baan bij Apple had, omdat wat ik ook deed, er altijd wel iemand was die een hekel aan me had,” zo vertelde Shoemaker.

Na het vertrek van Shoemaker in 2016, zijn de richtlijnen voor de toelating van applicaties tot de App Store herschreven door het juridische team van Apple. “Ze hebben een paar gigantische veranderingen doorgevoerd en ik ben ervan overtuigd dat het voor mij de juiste keuze was om te vertrekken,” zo eindigt Shoemaker.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Advertentie