Timo Bult Timo Bult
16/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2019 09:45

Exchange OKEx Korea delist 5 privacy-cryptocurrencies waaronder monero (XMR) en dash (DASH)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Exchange OKEx Korea delist 5 privacy-cryptocurrencies, waaronder monero (XMR) en dash (DASH)

Foto: katjen/Shutterstock

Het Zuid-Koreaanse handelsplatform van cryptocurrency exchange OKEx stopt met het ondersteunen van vijf “privacy-cryptocurrencies“. De aanleiding voor de delisting zijn volgens het bedrijf de nieuwe richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF). Dit maakte de exchange bekend in een aankondiging.
De cryptocurrencies die de exchange niet langer meer zal aanbieden zijn monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC), horizen (ZEN) en super bitcoin (SBTC). Klanten kunnen nog tot 10 oktober handelen met deze cryptocurrencies. Op 10 december zal het uiteindelijk niet meer mogelijk zijn om de cryptocurrencies op te nemen.
Het is op dit moment onduidelijk of het nieuws enkel OKEx Korea betreft of ook het wereldwijde platform van het bedrijf.
Privacy-cryptocurrencies maken het voor gebruikers mogelijk om transacties uit te voeren waarbij de privacy volledig gewaarborgd blijft. Het is daardoor onmogelijk om te achterhalen wie cryptocurrency naar wie heeft verstuurd.
Volgens de nieuwe richtlijnen van de FATF, die afgelopen zomer werden geïmplementeerd, dienen dienstverleners als OKEx dergelijke informatie echter te registreren. Zo moet informatie als de naam van de verzender, accountnummer, locatie en de naam van de ontvanger worden opgeslagen.
OKEx Korea geeft aan dat de vijf genoemde cryptocurrencies deze richtlijnen “schenden” aangezien geen van deze gegevens kan worden geregistreerd wanneer een klant deze cryptocurrencies gebruikt.
De nieuwe richtlijnen van de FATF zorgden de afgelopen maanden voor flink wat kritiek omdat ze de privacy van cryptocurrency-gebruikers zouden aantasten. In mei van dit jaar stuurde de belangenorganisatie Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) daarom een brief aan minister van financiën Wopke Hoekstra. Daarin stelde de organisatie de privacykwestie aan de kaak. Dit mocht echter niet baten aangezien de FATF de richtlijnen een maand later officieel implementeerde.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie