Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Fidelity Digital Assets vraagt Trust-vergunning aan in New York

Fidelity Digital Assets (FDAS) is naar verluidt de procedure gestart om een Trust-vergunning van de New York Department of Financial Services te kunnen ontvangen. Met deze vergunning zou Fidelity zijn al bestaande cryptocurrency-diensten nog verder uit kunnen breiden.

In reactie op het nieuws legt advocaat Arthur Long aan The Block uit dat FDAS met zo’n vergunning ook bijvoorbeeld financieel advies mag gaan geven. Hiermee biedt de vergunning meer mogelijkheden dan een BitLicense, de vergunning die crypto-ondernemingen gebruikelijk aanvragen in de staat.

Het proces om goedkeuring te kunnen krijgen van de NYDFS duurt vaak een half jaar. Elke bank of trustmaatschappij moet een substantieel proces doorlopen zodat de toezichthouders het bedrijf echt begrijpen.

- Advertentie -

Zodra FDAS de vergunning binnen heeft zal het de strijd aan kunnen gaan met andere handelsplatformen als Gemini, Paxos en Coinbase. Bakkt, een handelsplatform gericht op institutionele beleggers, zal de directe concurrent van FDAS worden. FDAS richt zijn diensten namelijk voornamelijk op institutionele beleggers.

Onlangs maakte het team achter Bakkt tijdens de Bakkt Institutional Digital Asset Summit bekend dat het op 22 juli al begint met het testen van het platform. Eind dit kwartaal zal het platform uiteindelijk volledig gelanceerd gaan worden.

Ontwikkelingen zoals we die zien bij FDAS en Bakkt zullen naar verwachting positief uit gaan pakken voor bitcoin (BTC). Institutionele beleggers blijven nu namelijk nog voor het grootste deel aan de zijlijn staan vanwege het gebrek aan platformen die voldoen aan de strenge eisen van dit type belegger. Naarmate er meer platformen als FDAS en Bakkt op de markt verschijnen, is de verwachting dat er een grote hoeveelheid nieuw geld de markt in zal stromen.

Heb je vanochtend al de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David, onze eigen analist, al gelezen? Zo niet, bekijk ‘m dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.954,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.032,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.042,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.090,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.090,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.954,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.032,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.042,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...