Timo Bult Timo Bult
21/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2019 17:20

Fidelity Digital Assets vraagt Trust-vergunning aan in New York

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
fidelity_digital_assets_vraagt_trust_vergunning_aan_in_new_york

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Fidelity Digital Assets (FDAS) is naar verluidt de procedure gestart om een Trust-vergunning van de New York Department of Financial Services te kunnen ontvangen. Met deze vergunning zou Fidelity zijn al bestaande cryptocurrency-diensten nog verder uit kunnen breiden.
In reactie op het nieuws legt advocaat Arthur Long aan The Block uit dat FDAS met zo’n vergunning ook bijvoorbeeld financieel advies mag gaan geven. Hiermee biedt de vergunning meer mogelijkheden dan een BitLicense, de vergunning die crypto-ondernemingen gebruikelijk aanvragen in de staat.

Het proces om goedkeuring te kunnen krijgen van de NYDFS duurt vaak een half jaar. Elke bank of trustmaatschappij moet een substantieel proces doorlopen zodat de toezichthouders het bedrijf echt begrijpen.

Zodra FDAS de vergunning binnen heeft zal het de strijd aan kunnen gaan met andere handelsplatformen als Gemini, Paxos en Coinbase. Bakkt, een handelsplatform gericht op institutionele beleggers, zal de directe concurrent van FDAS worden. FDAS richt zijn diensten namelijk voornamelijk op institutionele beleggers.
Onlangs maakte het team achter Bakkt tijdens de Bakkt Institutional Digital Asset Summit bekend dat het op 22 juli al begint met het testen van het platform. Eind dit kwartaal zal het platform uiteindelijk volledig gelanceerd gaan worden.
Ontwikkelingen zoals we die zien bij FDAS en Bakkt zullen naar verwachting positief uit gaan pakken voor bitcoin (BTC). Institutionele beleggers blijven nu namelijk nog voor het grootste deel aan de zijlijn staan vanwege het gebrek aan platformen die voldoen aan de strenge eisen van dit type belegger. Naarmate er meer platformen als FDAS en Bakkt op de markt verschijnen, is de verwachting dat er een grote hoeveelheid nieuw geld de markt in zal stromen.
Heb je vanochtend al de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David, onze eigen analist, al gelezen? Zo niet, bekijk ‘m dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie