Timo Bult Timo Bult
20/07/2019 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2019 10:30

Bitcoin (BTC) futures Bakkt kunnen zorgen voor enorme groei cryptocurrency-markt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin_BTC_futures_bakkt_kunnen_zorgen_voor_enorme_groei_cryptocurrency_markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De lancering van Bakkt kan voor enorme groei gaan zorgen voor de cryptocurrency-markt, althans dat verwacht Sam Doctor, Managing Director en Quantamental Strategist bij onderzoeksbedrijf Fundstrat Global Advisors. Doctor publiceerde op 19 juli een rapport met daarin zijn bevindingen met betrekking tot de Bakkt Institutional Digital Asset Summit, een evenement georganiseerd door Bakkt.
Bakkt is een handelsplatform specifiek gericht op institutionele beleggers. Dit type belegger heeft hoge eisen met betrekking tot veiligheid en compliance aangezien zij vaak met grote bedragen beleggen. Bakkt is een dochteronderneming van Intercontinental Exchange (ICE), een van de grootste beursoperatoren ter wereld.
Op het evenement van Bakkt waren ruim 150 “investeerders en institutionele dienstverleners” aanwezig, aldus Doctor. Dit toont aan dat er grote interesse is voor dergelijke handelsplatformen.
Dit is ook wat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) opmerkt tijdens het evenement. De financiële toezichthouder merkt op dat het een “groeiende vraag is naar Bitcoin futures”. Futures zijn contracten die op Bakkt verhandeld zullen kunnen worden. De eerste twee contracten die beschikbaar zullen zijn, zijn een dagelijks en maandelijks bitcoin futures contract.
Volgens Doctor zijn er daarnaast veel brokers, trading desks en liquiditeitsverleners die vanaf de eerste dag van de lancering gebruik willen gaan maken van de diensten van Bakkt. Ook dit is een positief teken voor wat betreft de adoptie van het platform.
De volledige lancering van Bakkt zal naar verwachting aan het einde van dit kwartaal plaats gaan vinden. Echter zal het platform al op 22 juli gebruikers toestaan het platform te testen. Volgens Doctor kan het platform een “enorme versneller voor de marktgroei veroorzaken” en daarmee een grote instroom van nieuw geld teweegbrengen.
Hou jij een scherp oog op de koers van bitcoin? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie