Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) futures Bakkt kunnen zorgen voor enorme groei cryptocurrency-markt

De lancering van Bakkt kan voor enorme groei gaan zorgen voor de cryptocurrency-markt, althans dat verwacht Sam Doctor, Managing Director en Quantamental Strategist bij onderzoeksbedrijf Fundstrat Global Advisors. Doctor publiceerde op 19 juli een rapport met daarin zijn bevindingen met betrekking tot de Bakkt Institutional Digital Asset Summit, een evenement georganiseerd door Bakkt.

Bakkt is een handelsplatform specifiek gericht op institutionele beleggers. Dit type belegger heeft hoge eisen met betrekking tot veiligheid en compliance aangezien zij vaak met grote bedragen beleggen. Bakkt is een dochteronderneming van Intercontinental Exchange (ICE), een van de grootste beursoperatoren ter wereld.

- Advertentie -

Op het evenement van Bakkt waren ruim 150 “investeerders en institutionele dienstverleners” aanwezig, aldus Doctor. Dit toont aan dat er grote interesse is voor dergelijke handelsplatformen.

Dit is ook wat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) opmerkt tijdens het evenement. De financiële toezichthouder merkt op dat het een “groeiende vraag is naar Bitcoin futures”. Futures zijn contracten die op Bakkt verhandeld zullen kunnen worden. De eerste twee contracten die beschikbaar zullen zijn, zijn een dagelijks en maandelijks bitcoin futures contract.

Volgens Doctor zijn er daarnaast veel brokers, trading desks en liquiditeitsverleners die vanaf de eerste dag van de lancering gebruik willen gaan maken van de diensten van Bakkt. Ook dit is een positief teken voor wat betreft de adoptie van het platform.

De volledige lancering van Bakkt zal naar verwachting aan het einde van dit kwartaal plaats gaan vinden. Echter zal het platform al op 22 juli gebruikers toestaan het platform te testen. Volgens Doctor kan het platform een “enorme versneller voor de marktgroei veroorzaken” en daarmee een grote instroom van nieuw geld teweegbrengen.

Hou jij een scherp oog op de koers van bitcoin? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,62 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,62 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...