Rico Engelbarts
14/06/2019 16:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2019 16:50

Bakkt begint op 22 juli met het testen van bitcoin (BTC) futures

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bakkt_begint_op_22_juli_met_het_testen_van_bitcoin_BTC_futures

Het bitcoin (BTC) futures-platform Bakkt zal op 22 juli beginnen met het testen van bitcoin futures. Tijdens deze tests wordt de infrastructuur van de producten getest om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor de definitieve lancering. Dit schrijft Bakkt COO Adam White in een blogpost op Medium.
In het artikel maakt White meerdere keren de vergelijking met de lancering van maanmissies in het verleden. Dit waren missies met zeer grote risico’s waarbij veel dingen mis konden gaan. Zo schrijft White:

Toch vereist het bepalen van bitcoinprijzen, zoals een maanmissie, ijverig testen voor de lancering. Op 22 juli, twee dagen na het 50-jarig jubileum van Apollo 11, zal Bakkt user acceptance tests uitvoeren voor zijn bitcoin-futures die genoteerd en verhandeld worden op ICE Futures US en gecleared door ICE Clear US.

De lancering van bitcoin-futures zal volgens White een nieuwe standaard realiseren voor het betreden van de cryptocurrency-markten. Het zijn vooral de institutionele beleggers die nu nog wegblijven van deze markt, maar met Bakkts bitcoin-futures kan daar verandering in gaan komen. Zo legt White uit:

Dit is geen kleine stap. Deze lancering zal een nieuwe standaard introduceren voor toegang tot crypto-markten. In vergelijking met andere markten blijft institutionele deelname aan crypto beperkt vanwege beperkingen zoals marktinfrastructuur en wettelijke zekerheid. Dit resulteert in lagere handelsvolumes, liquiditeit en prijstransparantie dan meer gevestigde markten zoals ICE’s Brent Crude futures-contract, dat wereldwijd vertrouwen heeft gewonnen in het vaststellen van de wereldprijs voor ruwe olie.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie