Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bakkt begint op 22 juli met het testen van bitcoin (BTC) futures

Het bitcoin (BTC) futures-platform Bakkt zal op 22 juli beginnen met het testen van bitcoin futures. Tijdens deze tests wordt de infrastructuur van de producten getest om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor de definitieve lancering. Dit schrijft Bakkt COO Adam White in een blogpost op Medium.

In het artikel maakt White meerdere keren de vergelijking met de lancering van maanmissies in het verleden. Dit waren missies met zeer grote risico’s waarbij veel dingen mis konden gaan. Zo schrijft White:

Toch vereist het bepalen van bitcoinprijzen, zoals een maanmissie, ijverig testen voor de lancering. Op 22 juli, twee dagen na het 50-jarig jubileum van Apollo 11, zal Bakkt user acceptance tests uitvoeren voor zijn bitcoin-futures die genoteerd en verhandeld worden op ICE Futures US en gecleared door ICE Clear US.

- Advertentie -

De lancering van bitcoin-futures zal volgens White een nieuwe standaard realiseren voor het betreden van de cryptocurrency-markten. Het zijn vooral de institutionele beleggers die nu nog wegblijven van deze markt, maar met Bakkts bitcoin-futures kan daar verandering in gaan komen. Zo legt White uit:

Dit is geen kleine stap. Deze lancering zal een nieuwe standaard introduceren voor toegang tot crypto-markten. In vergelijking met andere markten blijft institutionele deelname aan crypto beperkt vanwege beperkingen zoals marktinfrastructuur en wettelijke zekerheid. Dit resulteert in lagere handelsvolumes, liquiditeit en prijstransparantie dan meer gevestigde markten zoals ICE’s Brent Crude futures-contract, dat wereldwijd vertrouwen heeft gewonnen in het vaststellen van de wereldprijs voor ruwe olie.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.714,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.526,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.553,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.606,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.613,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.714,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.526,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.553,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.606,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.613,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...