Ivo Melchers Ivo Melchers
20/01/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 17:00

FTX CEO hint naar opnieuw opstarten bitcoin exchange, FTT stijgt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Se abre un nuevo capítulo en el drama de la quiebra de FTX

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Op het moment dat FTX zijn faillissement had aangevraagd in november, trad Sam Bankman-Fried tevens af als CEO van de crypto exchange. John J. Ray werd de opvolger van de inmiddels op borgtocht vrijgelaten oprichter van de cryptobeurs.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Staat FTX op uit de dood?

Volgens een rapportage van The Wall Street zei Ray donderdag dat hij nog steeds probeert FTX-activa op te sporen en terug te halen. Daarnaast zei hij dat hij een groep heeft opgedragen om de mogelijkheid te onderzoeken om de internationale tak van de beurs opnieuw leven in te blazen.

Eerder deze week identificeerden FTX-debiteuren $1,7 miljard aan contanten en $3,5 miljard aan crypto-activa en $3 miljoen aan effecten, volgens een bedrijfsverklaring. Dit komt neer op zo’n $5,5 miljoen aan liquide middelen, wat Ray een ‘enorme’ poging noemde om de financiële positie van het bedrijf te beoordelen:

‘’We boeken belangrijke vooruitgang in onze inspanningen om herstel te maximaliseren, en het heeft een gigantische onderzoeksinspanning van ons team gekost om deze voorlopige informatie te ontdekken. We vragen onze belanghebbenden om te begrijpen dat deze informatie nog voorlopig is en onderheven aan verandering. Zodra we daartoe in staat zijn, zullen we aanvullende informatie verstrekken.’’

Dit is niet de eerste keer dat er wordt gezegd dat FTX opnieuw kan worden opgestart. Vorige week zeiden de advocaten van de schuldeiserscommissie van FTX dat het vrijgeven van de namen van de in totaal negen miljoen klanten een ‘potentiële herstart’ van de beurs zou kunnen schaden.

Stijging FTT token

De token uitgegeven door de failliete cryptobeurs steeg met 37% op de dag nadat de nieuwe CEO herhaalde dat hij nadenkt over het opnieuw opstarten van FTX. Volgens data van CoinGecko bereikte de koers van FTX Token (FTT) een piek van $2,47, wat maar liefst een stijging is van 201% van de all-time low op 30 december van $0,82. Ondanks de ondergang van FTX was de koers niet geheel naar nul gezakt.

Het is mogelijk dat traders hier een kans zien om te profiteren van de volatiliteit van de token. Het is ook waarschijnlijk dat sommigen speculeren over de mogelijkheid dat FTT in de toekomst zijn utility op FTX zou kunnen herwinnen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie