Timo Bult Timo Bult
07/11/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 20:04

FTX CEO in update: ‘Er is geen reden tot paniek, het gaat goed’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX token stijgt 120% in 2023, staat de crypto op uit de dood?

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

In het crypto nieuws is veel te doen om de situatie van crypto exchange FTX en FTX token (FTT). Vandaag probeerde de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), de gemoederen enigszins tot bedaren te brengen. In een reeks tweets legt hij uit dat er geen reden tot paniek is.

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

‘Het gaat goed met FTX’

De vonk voor de wilde storm die nu boven FTX woedt is afkomstig van Coindesk. Die website deelde eerder een onthulling waaruit zou blijken dat Alameda Research, een bedrijf opgericht door SBF, een grote hoeveelheid FTT in handen heeft. In dit artikel lees je daar meer over.

Er heerst nu enige paniek onder FTX gebruikers. Door de fear, uncertainty and doubt (FUD) is er de vrees dat FTX op omvallen staat. Dus besluiten veel investeerders hun crypto snel op te nemen. Er is echter geen reden voor paniek, zo stelt SBF in een aantal tweets. “Een concurrent probeert ons te pakken met valse geruchten,” stelt de CEO, en voegt hieraan toe:

“Het gaat goed met FTX. Het gaat goed met alle activa.”

Waarom het goed gaat met FTX

In een vervolgtweet legt SBF uit waarom men zich geen zorgen zou moeten maken. Zo zou de exchange “genoeg hebben om alle holdings van klanten te dekken.” Daarnaast maakt hij duidelijk dat FTX de holdings van klanten niet investeert in andere dingen.

Ondanks de heersende paniek kan FTX alle opnames aan, “en dat zal zo blijven.” Daarnaast is de exchange hevig gereguleerd en wordt het regelmatig geaudit. Bovendien zou het meer dan $1 miljard in cash in zijn reserves hebben zitten. “We hebben een lange geschiedenis in het beschermen van de activa van klanten, en dat geldt vandaag nog steeds.”

Voor eventuele updates kunnen FTX gebruikers terecht in de officiële Nederlandse Telegram, welke via deze link gevonden kan worden. Hier worden tevens alle belangrijke updates omtrent FTX gedeeld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie