Timo Bult Timo Bult
07/03/2022 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2022 10:30

FTX.com lanceert FTX Europe: een Europees gereguleerde exchange!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX.com lanceert FTX Europe: een Europees gereguleerde exchange!

Foto: AB Visual Arts/Shutterstock

FTX.com heeft een nieuwe stap in zijn wereldwijde uitbreiding gezet! De populaire crypto exchange zet voet aan wal op het Europese vasteland en lanceert FTX Europe. Dat kondigde FTX deze week aan in een persbericht.

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd

FTX nu officieel een gereguleerde exchange in EU

In het persbericht valt te lezen dat FTX een vergunning heeft verkregen van de financiële toezichthouder op Cyprus (CySEC). Door deze vergunning kan de exchange zich nu officieel een gereguleerde partij binnen de Europese Unie noemen.

Naast een regionaal hoofdkantoor op Cyprus zal FTX ook een kantoor in Zwitserland openen. Het wil hiermee alle klanten binnen de Europese Economische Ruimte bedienen met een handelsplatform van hoge kwaliteit. De exchange is de afgelopen maanden hard gegroeid en zette meerdere stappen met als uiteindelijke doel een van de grootste exchanges ter wereld te worden.

Het resultaat van de Europese vergunning is dat klanten gebruik kunnen gaan maken van alle handelsdiensten op FTX. Het belangrijke aan dit nieuws is dat dit op een volledig gereguleerde manier gebeurt. Voor degene die het crypto nieuws enigszins bijhoudt zal bekend zijn dat wet- en regelgeving een steeds belangrijker punt is geworden voor crypto beurzen als FTX.

FTX CEO reageert

De inmiddels in de crypto-gemeenschap beroemde CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, reageerde uiteraard positief op het verkrijgen van de vergunning:

“We zijn verheugd om onze Europese activiteiten op een gereguleerde manier te lanceren om degenen binnen het continent beter van dienst te zijn. Terwijl we blijven groeien, zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om in elke markt die we betreden de juiste vergunningen te krijgen en gereguleerd te zijn.”

FTX Europe is overigens niet enkel gericht op de EU. Het richt zijn pijlen namelijk ook op het Midden-Oosten, waar crypto tevens steeds populairder wordt. De lancering van FTX Europe is dus een belangrijke stap in deze missie.

FTX Europe komt onder leiding van Patrick Gruhn. Net als de CEO van het moederbedrijf is ook Gruhn verheugd: “Europeanen zullen nu het beste handelsplatform van FTX kunnen gebruiken om via een gereguleerde beleggingsonderneming te beleggen in een breed scala aan cryptocurrency-derivaten.”

Vind hier meer informatie over crypto exchange FTX.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie