Timo Bult Timo Bult
07/03/2022 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2022 10:30

FTX.com lanceert FTX Europe: een Europees gereguleerde exchange!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX.com lanceert FTX Europe: een Europees gereguleerde exchange!

Foto: AB Visual Arts/Shutterstock

FTX.com heeft een nieuwe stap in zijn wereldwijde uitbreiding gezet! De populaire crypto exchange zet voet aan wal op het Europese vasteland en lanceert FTX Europe. Dat kondigde FTX deze week aan in een persbericht.

Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX nu officieel een gereguleerde exchange in EU

In het persbericht valt te lezen dat FTX een vergunning heeft verkregen van de financiële toezichthouder op Cyprus (CySEC). Door deze vergunning kan de exchange zich nu officieel een gereguleerde partij binnen de Europese Unie noemen.

Naast een regionaal hoofdkantoor op Cyprus zal FTX ook een kantoor in Zwitserland openen. Het wil hiermee alle klanten binnen de Europese Economische Ruimte bedienen met een handelsplatform van hoge kwaliteit. De exchange is de afgelopen maanden hard gegroeid en zette meerdere stappen met als uiteindelijke doel een van de grootste exchanges ter wereld te worden.

Het resultaat van de Europese vergunning is dat klanten gebruik kunnen gaan maken van alle handelsdiensten op FTX. Het belangrijke aan dit nieuws is dat dit op een volledig gereguleerde manier gebeurt. Voor degene die het crypto nieuws enigszins bijhoudt zal bekend zijn dat wet- en regelgeving een steeds belangrijker punt is geworden voor crypto beurzen als FTX.

FTX CEO reageert

De inmiddels in de crypto-gemeenschap beroemde CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, reageerde uiteraard positief op het verkrijgen van de vergunning:

“We zijn verheugd om onze Europese activiteiten op een gereguleerde manier te lanceren om degenen binnen het continent beter van dienst te zijn. Terwijl we blijven groeien, zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om in elke markt die we betreden de juiste vergunningen te krijgen en gereguleerd te zijn.”

FTX Europe is overigens niet enkel gericht op de EU. Het richt zijn pijlen namelijk ook op het Midden-Oosten, waar crypto tevens steeds populairder wordt. De lancering van FTX Europe is dus een belangrijke stap in deze missie.

FTX Europe komt onder leiding van Patrick Gruhn. Net als de CEO van het moederbedrijf is ook Gruhn verheugd: “Europeanen zullen nu het beste handelsplatform van FTX kunnen gebruiken om via een gereguleerde beleggingsonderneming te beleggen in een breed scala aan cryptocurrency-derivaten.”

Vind hier meer informatie over crypto exchange FTX.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie