Timo Bult Timo Bult
18/12/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2021 12:15

Hoe bitcoin exchange FTX.com zo hard kan groeien

Nieuws
Hoe bitcoin exchange FTX.com zo hard kan groeien

FTX.com is een snelgroeiende crypto exchange. De snelheid waarmee het bedrijf groeit is fenomenaal en is vooral te danken aan de enorme werklust van FTX CEO Sam Bankman-Fried. In een artikel van Business Insider vertellen een aantal vrienden van de CEO hoe Bankman-Fried te werk gaat. Waar werknemers het bedrijf zo nu en dan met een burn-out verlaten, heeft de CEO genoeg aan vier uur slaap!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Institutionele investeerders gebruiken FTX

Sam Bankman-Fried begon ooit als trader en maakte gebruik van arbitrage. Dit betekent dat de bitcoin prijs bijvoorbeeld in de Verenigde Staten lager is dan in Zuid-Korea. Door dit verschil kon Bankman-Friend soms zo’n 10% winst per dag maken.

Later richtte hij FTX op, een exchange die op alle tekortkomingen van andere exchanges een antwoord moet geven. Vandaag de dag is de exchange uitgegroeid tot favoriet onder de institutionele beleggers. FTX is namelijk relatief goedkoop en biedt ook tal van investeringsproducten voor crypto en getokeniseerde aandelen.

Advertentie

4 uur slaap is genoeg, maar pas op voor burn-outs

Het artikel geeft een interessant inkijkje in hoe het er in een bedrijf als FTX aan toegaat. Terwijl de crypto wereld zelf hard groeit, wil FTX er bovenop blijven zitten. Daarom werkt Bankman-Friend hard en slaapt hij maar 4 uur per nacht op een zitzak.

Opvallend is dat FTX maar 10 tot 25 werknemers heeft. Dit terwijl concurrenten ruim boven de 100 werknemers zitten. De keuze om met een klein team te werken is bewust; het geeft de exchange namelijk de mogelijkheid om snel aanpassingen door te voeren en dus te blijven groeien. Daarnaast is het opvallend dat de CEO soms zelfs nog een support ticket oppakt en dus klanten helpt.

Toch loert het gevaar van een burn-out altijd. Zo zijn er hier en daar berichten te vinden dat werknemers het bedrijf verlaten vanwege een burn-out. Sam zelf heeft wat dat betreft een bizar hoge grens:

“Als ik een burn-out aan voel komen, betekent dat meestal dat ik een avondje vrij moet nemen of een nacht van 10 uur moet slapen om te herstellen […] Als ik vier dagen vrij neem, begin ik me te vervelen en krijg ik een hekel aan wat er op het werk gebeurt en wil ik terug.”

Kortom, geen wonder dus dat FTX zo hard op komt zetten als sterke concurrentie voor de grote exchanges!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie