Thom Derks Thom Derks
07/01/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2023 18:00

FTX en Bahama’s sluiten overeenkomst over klantentegoeden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

Het lijkt erop dat ze bij FTX, de recent ingestorte crypto exchange, momenteel grote stappen zetten om het faillissement op deugdelijke wijze te organiseren. Middels een persbericht laat het beursplatform weten dat er in principe een akkoord is over de manier waarop het faillissement wordt afgewikkeld. Er staat nu een plan om de assets zoveel mogelijk binnenboord te houden, zodat de klanten een zo groot mogelijk deel van hun tegoeden terugkrijgen.

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Niet alles is opgelost

Als we John J. Ray III, de plaatsvervangend CEO van FTX en het hoofd van de herstructurering van het bedrijf, mogen geloven is nog niet alles uitgezocht. “We willen iedereen van de Joint Provisional Liquidators of FTX DM bedanken… Er zijn wat nog wat vraagstukken waar we geen akkoord op hebben, maar veel van de uitstaande problemen hebben nu een plan voor een oplossing”, aldus Ray.

In het persbericht staat dat de betrokken partijen samenwerken op verschillende fronten. Ze zullen informatie delen, de terugkeer van eigendommen organiseren en rechtszaken starten tegen anderen. De twee zullen ook een poging wagen om de stakeholders zoveel mogelijk naar hun oude staat te herstellen.

Beide partijen zijn volgens het persbericht ook tevreden over het beheer van de assets door de Bahamas Securities Commission. In totaal schijnt het toezichtsorgaan van de Bahamas voor 3,5 miljard dollar aan crypto in bewaring hebben.

Advertentie

FTX niet helemaal tevreden

Overigens is FTX niet helemaal tevreden met de acties van de Bahamas Securities Commission. Op 30 december werd bekend dat het bijna 300 miljoen dollar aan assets in beslag nam. Het toezichtsorgaan zou de voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried en zijn partner Gay Wang gevraagd hebben om 296 miljoen dollar over te maken naar een Fireblocks wallet van de toezichthouder.

Uiteindelijk stuurde Bankman-Fried ruim 1.900 ethereum (ETH) en wat andere cryptocurrencies op naar de toezichthouder. De waarde van die assets was in november nog 296 miljoen dollar, maar zou nu op 167 miljoen dollar liggen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie