Timo Bult Timo Bult
23/04/2022 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2022 11:05

FTX en bankgigant Goldman Sachs ontmoetten elkaar, wat zijn ze van plan?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX en bankgigant Goldman Sachs ontmoetten elkaar, wat zijn ze van plan?

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

De crypto- en traditionele financiële wereld komen steeds dichterbij elkaar. Investeringsbankgigant Goldman Sachs zou namelijk een ontmoeting hebben gehad met FTX exchange CEO Sam Bankman-Fried. De bank zou de crypto exchange onder andere willen helpen met lobbyen bij de Amerikaanse regering, en een samenwerking tussen de twee partijen lijkt dan ook mogelijk te zijn.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX krijgt hulp aangeboden voor regelgeving in de VS

De ontmoeting tussen Goldman Sachs CEO David Solomon en de FTX CEO vond volgens de Financial Times vorige maand al plaats. Op de agenda stond onder andere het verlichten van de druk van wet- en regelgeving voor crypto-bedrijven in de VS. Doordat de regelgeving in het land nog vaag blijft, is het voor bedrijven aldaar vaak lastig om volledig aan alle eisen te voldoen.

Daarnaast zou Goldman Sachs FTX willen helpen met een mogelijke toekomstige beursgang. FTX groeit hard en wordt steeds populairder, een beursgang zou dus geen al te grote verrassing zijn. Echter wil Bankman-Fried naar verluidt voor nu vooral bij private investeerders geld ophalen.

Wall Street en crypto vinden elkaar, samenwerking FTX en Goldman Sachs?

Het lijkt er op dat FTX en Goldman Sachs op verschillende fronten willen samenwerken. Dit zou natuurlijk een interessante ontwikkeling zijn gezien het feit dat de bank een van de grootste investeringsbanken van Wall Street is. Dit zou een mooie boost in institutionele adoptie van crypto kunnen veroorzaken. Veel details over de ontmoeting tussen de twee blijven echter onduidelijk.

De interesse in FTX onder investeerders is hoe dan ook zeer groot. Vorig jaar haalde de cryptobeurs nog $900 miljoen op tijdens een enkele investeringsronde, destijds het grootste bedrag dat een crypto-bedrijf ooit op heeft weten te halen binnen de crypto-sector. Later haalde de Amerikaanse tak, FTX US, nog eens $400 miljoen op waarmee FTX nu naar verluidt $32 miljard waard als bedrijf. Meer lezen over FTX? Vind hier de FTX exchange pagina!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie