Timo Bult Timo Bult
29/01/2022 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2022 11:09

FTX US haalt $400 miljoen op en is nu $8 miljard waard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX US haalt $400 miljoen op en is nu $8 miljard waard

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Het momentum dat cryptocurrency exchange FTX.com al een tijd te pakken heeft blijft vooralsnog sterk! De Amerikaanse tak, FTX US, haalde deze week namelijk maar liefst $400 miljoen op tijdens een nieuwe investeringsronde. Nadat het wereldwijde platform FTX al een miljardenwaardering had, ziet nu ook FTX US zijn waarde fors stijgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX US is $8 miljard waard: ‘We komen eraan’

Het handelsplatform is inmiddels een van de groten der aarde geworden. Meerdere grote investeerders zien kansen in de groei van FTX in de zich nog ontwikkelende crypto-markt. Onder andere Softbank, Temasek en Paradigm investeerden samen $400 miljoen in het bedrijf.

Hiermee is FTX US nu $8 miljard waard. De president van het bedrijf stelt in een reactie aan Reuters dat de succesvolle investeringsronde een belangrijk signaal afgeeft:

“Wat deze investeringsronde voor ons betekent, is dat we ons officieel vestigen op het podium van de grootste concurrenten van cryptocurrency-exchanges in de VS, en de wereld laten zien dat we zeer snel zullen blijven uitbreiden,”

De $400 miljoen zal worden ingezet voor het verder uitbreiden van de diensten die FTX US biedt. Ook zal het team achter de exchange verder uitgebreid worden met het oog op de verdere groei.

Advertentie

FTX op de Bahama’s

De reden dat FTX een aparte Amerikaanse tak heeft, heeft te maken met de strikte regelgeving in de VS. Vaak besluiten exchanges daarom om een apart Amerikaans platform te lanceren om problemen te voorkomen. Maar kijken we naar het wereldwijde FTX dan is ook daar een enorme groei te zien.

Onlangs was nog in het crypto nieuws te lezen hoe FTX op de Bahama’s een campus wil gaan bouwen. Bij de thuisbasis van de exchange moeten zo’n 1.000 mensen gehuisvest worden. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat FTX daadwerkelijk de top kan betreden. Meer lezen over FTX kan hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie