Timo Bult Timo Bult
22/01/2022 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 09:04

FTX exchange gaat enorme campus bouwen op de Bahama’s

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange gaat enorme campus bouwen op de Bahama's

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

De crypto-industrie groeit hard met als gevolg dat we verschillende crypto-bedrijven grote projecten zien opzetten. Een van die projecten is afkomstig van FTX.com, een van ’s werelds grootste exchanges wil namelijk op de Bahama’s een campus gaan bouwen en daar 1.000 mensen huisvesten. Dat blijkt uit berichtgeving van The Nassau Guardian.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX verhuist naar de Bahama’s

In september begon FTX de grote verhuizing naar de Bahama’s. Het besluit om te verhuizen van Hong Kong naar de Bahama’s werd genomen nadat Hong Kong langzaam in handen van China begon te vallen. De Bahama’s zijn daarom nu de thuishaven voor het bedrijf aangezien het duidelijke wet- en regelgeving heeft voor crypto-bedrijven.

In het artikel van de Nassau Guardian laat FTX’ Ryan Salame weten dat de eilanden uiteindelijk de voorkeur hebben gekregen uit een selectie van meerdere landen. Het bedrijf keek hiervoor naar 21 criteria met regelgeving als hoofdonderwerp:

“Het belangrijkste was de regelgevingsomgeving waarin we konden opereren. We wilden een echte regelgevende omgeving, geen plek om ons te verstoppen. En dus waren de Bahama’s een kanshebber op dat front. Vervolgens hebben we gekeken naar de kwaliteit van leven, locatie, kwaliteit van de overheid, deze verschillende aspecten en door de hele lijst… De Bahama’s kwamen als beste uit de bus.”

Advertentie

FTX campus van $60 miljoen

FTX is nu al een aantal maanden aanwezig in het land en heeft grootse plannen. Op dit moment bezet het nog een groot bestaand kantoorcomplex maar de exchange wil zelf iets gaan bouwen; een FTX campus.

De bouw gaat naar schatting tussen de $50 tot $60 miljoen kosten wat natuurlijk peanuts is voor FTX. De exchange behaalde vorig jaar nog een omzet van bijna $1 miljard. Uiteindelijk moet het campus ruimte bieden aan meer dan 1.000 werknemers.

Het lijkt er dus sterk op dat FTX grote plannen voor de toekomst heeft. Op dit moment opereert het nog veelal met een klein team. Dat geeft de exchange naar eigen zeggen een voordeel doordat het snelle beslissingen kan maken en snel kan handelen. Maar FTX heeft grotere plannen: “Er is veel potentieel om veel ongelijkheidsproblemen met crypto op te lossen,” aldus Salame.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie