Timo Bult Timo Bult
02/10/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2021 11:01

Bitcoin (BTC) exchange FTX.com start grote verhuizing, de Bahama’s als nieuwe thuishaven

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX.com start grote verhuizing, de Bahama's als nieuwe thuishaven

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De inmiddels bekende cryptocurrency exchange FTX.com is begonnen aan een grote verhuizing. Het bedrijf had zijn hoofdkantoor lange tijd in Hong Kong, maar zal deze nu op de Bahama’s neerzetten. In een aankondiging enkele dagen geleden licht FTX toe waarom het deze keuze heeft gemaakt.

Cryptocurrency exchanges, hun hoofdkantoren en regelgeving zijn een lastig punt. Het bepaalt namelijk in grote mate welke regels en wetten toepasselijk zijn, en indien deze onduidelijk of te streng zijn kan dit de toekomst van een exchange behoorlijk beïnvloeden. Zo mogen exchanges niet zomaar diensten aanbieden aan Amerikanen. Dat ligt in China nog complexer na de recente aankondiging dat het land crypto-transacties wil gaan verbieden. FTX heeft om deze reden de keuze gemaakt om zijn hoofdkwartier te verplaatsen.

Hong Kong was lange een ideale plek voor crypto-bedrijven met een relatief crypto-vriendelijk klimaat. Echter is het toekomstperspectief minder rooskleurig nu China verder oprukt in het land. Tevens zouden de maatregelen die Hong Kong heeft genomen omtrent het coronavirus, zoals verplichte quarantaine, een rol hebben gespeeld in de keuze voor de Bahama’s.

“We zijn erg enthousiast over het opzetten van het FTX-hoofdkantoor op de Bahama’s!
a) De Bahama’s zijn een van de weinige plaatsen waar een uitgebreid raamwerk voor crypto wordt opgezet; FTX is geregistreerd
b) De Bahama’s zijn levendig, veilig en zonder quarantaine uit COVID gekomen”

Dichterbij huis heeft FTX nog een belangrijke stap gezet. Zijn dochteronderneming Zubr Exchange heeft namelijk een vergunning gekregen in Gibraltar om te mogen opereren als een distributed ledger technologie provider. FTX zet hiermee een nieuwe belangrijke stap in zijn uitbreidingsstrategie wereldwijd. De exchange begeeft zich langzaamaan in de top van grootste crypto exchanges.

Onderdeel van die strategie is ook het vergroten van de naamsbekendheid. Wie vorige week de Formule 1 race in Rusland heeft gekeken, zag ongetwijfeld het logo van FTX op de wagens van Mercedes-AMG Petronas. Voor wie het gemist heeft, hieronder een foto van waar je ze kan vinden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie