Timo Bult Timo Bult
25/09/2021 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 12:33

Bitcoin (BTC) exchange FTX.com logo binnenkort te zien op Mercedes F1-wagens Hamilton en Bottas

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX.com logo binnenkort te zien op Mercedes F1-wagens Hamilton en Bottas

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Formule 1 heeft er weer een nieuwe crypto-partner bijgekregen. Crypto exchange FTX.com is namelijk de samenwerking aangegaan met F1-renstal Mercedes-AMD Petronas, het team van huidig wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn compagnon Valtteri Bottas. Het logo van de exchange zal dit raceweekend al zichtbaar zijn.

FTX wordt steeds zichtbaarder wereldwijd. Dat is onderdeel van een aggressieve uitbreidingscampagne om het FTX merk te versterken door meer naamsbekendheid te vergaren. Door het logo op de F1-wagens van Mercedes-AMG Petronas te laten prijken zal deze naamsbekendheid natuurlijk alleen nog maar groter worden.

De samenwerking gaat dit weekend van start en wordt de komende tijd stap-voor-stap uitgebreid in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen. Het FTX logo zal uiteindelijk op de wagens, vrachtwagens en op andere plekken van het team te zien zijn. Ook zullen de racers zelf direct betrokken worden bij het promoten van het logo.

Hamilton en Verstappen zijn verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Nooit eerder lagen de twee zo dicht bij elkaar met twee weken geleden nog de bizarre crash op Monza. Toen eindigde de wagen van Verstappen nog bovenop die van Hamilton. Deze strijd lijkt voor de komende races alleen maar geweldiger te worden. FTX CEO Sam Bankman-Fried is zeer blij met de nieuwe samenwerking:

“FTX is verheugd om samen te werken met de regerende Formule 1-wereldkampioenen en huidige teamleiders, Mercedes-AMG Petronas, om onze positie als de toonaangevende wereldwijde crypto exchange te blijven versterken.”

Ook teambaas Toto Wolff kijkt uit naar het partnerschap:

“We zijn erg verheugd om FTX, een van ’s werelds toonaangevende cryptocurrency exchanges, te verwelkomen in het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Hun innovatieve geest en creatieve energie in zo’n snel ontwikkelende wereldwijde industrie maken hen tot een goed op elkaar afgestemde partner in ons eigen meedogenloze streven naar prestaties.”

FTX en sport lijken onlosmakelijk verbonden nu de exchange steeds meer samenwerkingen aangaat. Vorige week maakte de exchange nog bekend fan tokens van grote Europese voetbalclubs te zullen noteren op het handelsplatform.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie