Timo Bult Timo Bult
25/09/2021 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 12:33

Bitcoin (BTC) exchange FTX.com logo binnenkort te zien op Mercedes F1-wagens Hamilton en Bottas

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX.com logo binnenkort te zien op Mercedes F1-wagens Hamilton en Bottas

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Formule 1 heeft er weer een nieuwe crypto-partner bijgekregen. Crypto exchange FTX.com is namelijk de samenwerking aangegaan met F1-renstal Mercedes-AMD Petronas, het team van huidig wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn compagnon Valtteri Bottas. Het logo van de exchange zal dit raceweekend al zichtbaar zijn.

FTX wordt steeds zichtbaarder wereldwijd. Dat is onderdeel van een aggressieve uitbreidingscampagne om het FTX merk te versterken door meer naamsbekendheid te vergaren. Door het logo op de F1-wagens van Mercedes-AMG Petronas te laten prijken zal deze naamsbekendheid natuurlijk alleen nog maar groter worden.

De samenwerking gaat dit weekend van start en wordt de komende tijd stap-voor-stap uitgebreid in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen. Het FTX logo zal uiteindelijk op de wagens, vrachtwagens en op andere plekken van het team te zien zijn. Ook zullen de racers zelf direct betrokken worden bij het promoten van het logo.

Hamilton en Verstappen zijn verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Nooit eerder lagen de twee zo dicht bij elkaar met twee weken geleden nog de bizarre crash op Monza. Toen eindigde de wagen van Verstappen nog bovenop die van Hamilton. Deze strijd lijkt voor de komende races alleen maar geweldiger te worden. FTX CEO Sam Bankman-Fried is zeer blij met de nieuwe samenwerking:

“FTX is verheugd om samen te werken met de regerende Formule 1-wereldkampioenen en huidige teamleiders, Mercedes-AMG Petronas, om onze positie als de toonaangevende wereldwijde crypto exchange te blijven versterken.”

Ook teambaas Toto Wolff kijkt uit naar het partnerschap:

“We zijn erg verheugd om FTX, een van ’s werelds toonaangevende cryptocurrency exchanges, te verwelkomen in het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Hun innovatieve geest en creatieve energie in zo’n snel ontwikkelende wereldwijde industrie maken hen tot een goed op elkaar afgestemde partner in ons eigen meedogenloze streven naar prestaties.”

FTX en sport lijken onlosmakelijk verbonden nu de exchange steeds meer samenwerkingen aangaat. Vorige week maakte de exchange nog bekend fan tokens van grote Europese voetbalclubs te zullen noteren op het handelsplatform.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie