Timo Bult Timo Bult
06/10/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:18

FTX exchange ‘burnt’ net als LUNA classic veel crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

Het burnen van crypto is een manier om holders van een specifieke valuta tegemoet te komen. De grote crypto exchange FTX doet dit ook met de native token van zijn ecosysteem; FTX token (FTT). Elke week worden miljoenen euro’s aan FTT-tokens vernietigd, zo ook deze week zoals te lezen in de officiële Nederlandse FTX Telegram groep.

Grote cryptobeurs geeft binnenkort 1,8 miljard dollar terug aan klanten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

129.745 FTT naar de eeuwige jachtvelden na FTX burn

FTX is een populaire exchange waar handelaren en investeerders alles vinden wat ze nodig hebben om met crypto aan de slag te kunnen. Nog geen account? Lees hier meer over de FTX exchange of maak via deze link direct een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten.

Tegenwoordig hebben de meeste crypto exchanges een eigen cryptocurrency. Het doel van deze cryptocurrencies is vaak om handelskosten te betalen en om mee te beslissen over de koers van het platform. FTT is zo’n cryptocurrency. Holders van de crypto delen in principe mee in de opbrengsten van FTX.

De exchange koopt namelijk met 33% van de handelskosten die binnenstromen op het FTX Markets platform FTT terug van de markt. Daarnaast doet FTX hetzelfde met 10% dat naar zijn Socialized Gains fonds stroomt en 5% van alle transactiekosten die het verdient op het hele FTX platform.

Vervolgens worden deze FTT tokens vernietigd en dus verdwijnen ze uit de roulatie. Dat is in principe een positieve ontwikkeling voor de overgebleven tokens omdat het aanbod afneemt. Deze week verdween 129.745 FTT uit het aanbod, wat neerkomt op zo’n $3,2 miljoen.

Een overzicht van FTX’ burns

Zoals gezegd doet FTX dit wekelijks. De afgelopen weken werden tientallen miljoenen FTT vernietigd. In totaal gaat het op het moment van schrijven om 20,6 miljoen FTT waarmee er nu nog 188 miljoen FTT in omloop zijn.

FTT burns die FTX de afgelopen weken heeft uitgevoerd. – Bron: FTX.

Naast de burns die de exchange regelmatig uitvoert, genieten FTT holders van meer voordelen. Al deze voordelen zijn hier te vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie