Timo Bult Timo Bult
06/10/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:18

FTX exchange ‘burnt’ net als LUNA classic veel crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

Het burnen van crypto is een manier om holders van een specifieke valuta tegemoet te komen. De grote crypto exchange FTX doet dit ook met de native token van zijn ecosysteem; FTX token (FTT). Elke week worden miljoenen euro’s aan FTT-tokens vernietigd, zo ook deze week zoals te lezen in de officiële Nederlandse FTX Telegram groep.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

129.745 FTT naar de eeuwige jachtvelden na FTX burn

FTX is een populaire exchange waar handelaren en investeerders alles vinden wat ze nodig hebben om met crypto aan de slag te kunnen. Nog geen account? Lees hier meer over de FTX exchange of maak via deze link direct een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten.

Tegenwoordig hebben de meeste crypto exchanges een eigen cryptocurrency. Het doel van deze cryptocurrencies is vaak om handelskosten te betalen en om mee te beslissen over de koers van het platform. FTT is zo’n cryptocurrency. Holders van de crypto delen in principe mee in de opbrengsten van FTX.

De exchange koopt namelijk met 33% van de handelskosten die binnenstromen op het FTX Markets platform FTT terug van de markt. Daarnaast doet FTX hetzelfde met 10% dat naar zijn Socialized Gains fonds stroomt en 5% van alle transactiekosten die het verdient op het hele FTX platform.

Vervolgens worden deze FTT tokens vernietigd en dus verdwijnen ze uit de roulatie. Dat is in principe een positieve ontwikkeling voor de overgebleven tokens omdat het aanbod afneemt. Deze week verdween 129.745 FTT uit het aanbod, wat neerkomt op zo’n $3,2 miljoen.

Een overzicht van FTX’ burns

Zoals gezegd doet FTX dit wekelijks. De afgelopen weken werden tientallen miljoenen FTT vernietigd. In totaal gaat het op het moment van schrijven om 20,6 miljoen FTT waarmee er nu nog 188 miljoen FTT in omloop zijn.

FTT burns die FTX de afgelopen weken heeft uitgevoerd. – Bron: FTX.

Naast de burns die de exchange regelmatig uitvoert, genieten FTT holders van meer voordelen. Al deze voordelen zijn hier te vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie