Erik Juffermans Erik Juffermans
27/02/2023 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2023 06:15

FTX Japan laat klanten hun geld opnemen, de rest blijft afwachten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX Japan permite a los clientes afectados por FTX retirar su dinero

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

Terwijl FTX gebruikers wereldwijd in spanning afwachten of ze hun geld ooit nog terug zullen krijgen, is dit voor FTX gebruikers in Japan in ieder geval wel al het geval. Gebruikers van FTX Japan zijn begonnen met het opnemen van de assets die voorheen vast zaten op de crypto exchange. Investeerders in andere landen blijven hopen op een dergelijke uitkomst.

Aantal bitcoin wallets groeit hard, BTC op exchanges droogt op
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Japanners hebben geluk

De mogelijkheid voor Japanse gebruikers om hun assets op te nemen uit de gevallen exchange heeft te maken met het Liquid Group platform. Dit is een crypto handelsbedrijf in handen van FTX Japan. Het lukte de Japanse tak om assets van FTX Japan naar accounts van Liquid Japan te halen. Een bekende Japanse crypto handelaar bevestigt dat hij op deze wijze toegang heeft gekregen tot zijn assets.

“Alle transacties zijn gelukt! Eerlijk gezegd had ik het al opgegeven. Ik wil mijn dank betuigen aan de mensen van FTX Japan voor alle moeite.”

Aldus de Japanse crypto handelaar. Vanaf 21 februari staat FTX Japan opnames toe. Tot dusverre is er al meer dan 50 miljoen dollar aan assets die voorheen vast zaten opgenomen.

Nog niet alle gebruikers van FTX Japan hebben hun assets terug. De hoeveelheid gebruikers die op hun assets wachten is dusdanig groot dat het hoogstwaarschijnlijk even zal duren voordat iedereen de opnames heeft voltooid. FTX gebruikers wereldwijd volgen de ontwikkelingen in Japan nauwlettend en hopen op een gelijke uitkomst in andere landen. 

Het FTX fiasco

FTX viel in november 2022 door de mand toen naar buiten kwam dat er gesjoemeld werd met de tegoeden van gebruikers. Tegoeden van klanten werden onder andere onrechtmatig gebruikt voor speculeren in de crypto markt.

De voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), zal in oktober terechtstaan in de Amerikaanse rechtbank. Hij wordt aangeklaagd voor onder andere fraude en andere financiële overtredingen. Momenteel is SBF vrij op borg, en is inwonend bij zijn ouders in Californië. Tot op heden houdt SBF zijn onschuld vol.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie