Erik Juffermans Erik Juffermans
27/02/2023 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2023 06:15

FTX Japan laat klanten hun geld opnemen, de rest blijft afwachten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX Japan permite a los clientes afectados por FTX retirar su dinero

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

Terwijl FTX gebruikers wereldwijd in spanning afwachten of ze hun geld ooit nog terug zullen krijgen, is dit voor FTX gebruikers in Japan in ieder geval wel al het geval. Gebruikers van FTX Japan zijn begonnen met het opnemen van de assets die voorheen vast zaten op de crypto exchange. Investeerders in andere landen blijven hopen op een dergelijke uitkomst.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Japanners hebben geluk

De mogelijkheid voor Japanse gebruikers om hun assets op te nemen uit de gevallen exchange heeft te maken met het Liquid Group platform. Dit is een crypto handelsbedrijf in handen van FTX Japan. Het lukte de Japanse tak om assets van FTX Japan naar accounts van Liquid Japan te halen. Een bekende Japanse crypto handelaar bevestigt dat hij op deze wijze toegang heeft gekregen tot zijn assets.

“Alle transacties zijn gelukt! Eerlijk gezegd had ik het al opgegeven. Ik wil mijn dank betuigen aan de mensen van FTX Japan voor alle moeite.”

Aldus de Japanse crypto handelaar. Vanaf 21 februari staat FTX Japan opnames toe. Tot dusverre is er al meer dan 50 miljoen dollar aan assets die voorheen vast zaten opgenomen.

Nog niet alle gebruikers van FTX Japan hebben hun assets terug. De hoeveelheid gebruikers die op hun assets wachten is dusdanig groot dat het hoogstwaarschijnlijk even zal duren voordat iedereen de opnames heeft voltooid. FTX gebruikers wereldwijd volgen de ontwikkelingen in Japan nauwlettend en hopen op een gelijke uitkomst in andere landen. 

Het FTX fiasco

FTX viel in november 2022 door de mand toen naar buiten kwam dat er gesjoemeld werd met de tegoeden van gebruikers. Tegoeden van klanten werden onder andere onrechtmatig gebruikt voor speculeren in de crypto markt.

De voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), zal in oktober terechtstaan in de Amerikaanse rechtbank. Hij wordt aangeklaagd voor onder andere fraude en andere financiële overtredingen. Momenteel is SBF vrij op borg, en is inwonend bij zijn ouders in Californië. Tot op heden houdt SBF zijn onschuld vol.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie