Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2022 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2022 14:33

FTX krijgt als eerste crypto exchange handelslicentie in Dubai

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange bemachtigt belangrijke handelsvergunning in Dubai

Foto: J illustration/Shutterstock

De grote Amerikaanse crypto exchange FTX heeft bekend gemaakt dat zij hun bedrijfsvoering gaan uitbreiden naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De exchange heeft namelijk een licentie gekregen van de financiële autoriteiten aldaar. Naar eigen zeggen heeft FTX het plan om in Dubai een lokaal hoofdkwartier te vestigen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX breidt uit

Vorige week werd er in Dubai een nieuwe crypto wet aangenomen. Deze wet heeft als doel om van Dubai een ware globale crypto hub te maken. Onder het regelgevend raamwerk van deze nieuwe wet heeft FTX als eerste crypto exchange ter wereld de benodigde VAX licentie van de autoriteiten gekregen. De CEO en oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, liet weten dat hij enorm trots is op deze mooi nieuwe stap voor de exchange.

“Ik ben erg blij om de eerste (en tot nu toe enige) vergunning voor het uitwisselen van digitale activa uit Dubai te ontvangen!”

Het plan van FTX is om een regionaal hoofdkwartier in Dubai te vestigen. Daarnaast zullen er onder meer derivaten en andere crypto investeringsproducten worden aangeboden die vooral gericht zijn op institutionele investeerders in Dubai. Volgens de directeur van FTX Europe, Patrick Gruhn, was de uitbreiding naar de VAE een logische:

“Dankzij de zekerheid en geloofwaardigheid die Dubai biedt door deze toezeggingen na te komen, kan FTX zijn algemene strategie van schaalvergroting naar de eerste aanbieder van virtuele-waarde diensten die op volledig gereguleerde wijze de wereldmarkten betreedt, veilig voortzetten,” 

Crypto in Dubai

Dubai had al langer het plan om een crypto hub te worden en om veel crypto bedrijven tot de stad aan te trekken. Het lijkt er nu op dat er ook daadwerkelijk concrete stappen in de goede richting gezet worden. Inmiddels heeft namelijk niet alleen FTX een handelslicentie in Dubai, ook Binance heeft ondertussen toestemming gekregen van de financiële autoriteiten in Dubai.

Op deze manier kan de VAE zich vestigen als van de meest crypto-vriendelijke landen ter wereld. Door het enorm aantrekkelijke investeringsklimaat in het land is het niet onwaarschijnlijk dat meer grote blockchain en crypto bedrijven FTX en Binance in de voetsporen zullen volgen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie