Thom Derks Thom Derks
17/11/2022 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 11:20

FTX medewerkers werden aangemoedigd om spaargeld op beurs te bewaren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX Japan permite a los clientes afectados por FTX retirar su dinero

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

Het lijkt erop dat niet alleen particulieren en institutionele beleggers zware verliezen hebben geleden als gevolg van het omvallen van FTX. Als de verhalen kloppen, dan gebruikten talloze medewerkers van het beursplatform FTX als de bank voor hun spaarvermogen. Verschillende medewerkers vertrouwden hun volledige vermogen aan de beurs toe en zijn nu ook alles kwijt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX: een crypto drama zonder einde

Vooralsnog lijkt het omvallen van FTX een drama dat geen einde kent. Naast het feit dat de medewerkers in kwestie nu zonder baan zitten, zijn sommigen van hen dus ook al hun spaargeld kwijt. Nathaniel Whittemore, het voormalige hoofd van de marketing-afdeling van FTX, geeft aan dat de meerderheid van de medewerkers geen idee hadden over de problemen bij de beurs.

Op zich is dat logisch, want anders was het waarschijnlijk veel eerder aan het licht gekomen. Bijna niemand had ook maar een flauw vermoeden over de mate van controle die Sam Bankman-Fried en zijn kompanen over de financiën van het bedrijf hadden.

Nu blijkt dus dat Bankman-Fried niet alleen zijn klanten voor de gek heeft gehouden, maar ook zijn medewerkers waarmee hij dagelijks in hetzelfde kantoor zat. Vorige week kwam naar buiten dat Bankman-Fried de tegoeden van FTX gebruikte om de financiële gaten bij Alameda Research af te dekken.

Een contactpersoon van FTX heeft inmiddels aan Crypto Insiders het verhaal bevestigd.

Advertentie

FTX medewerkers met de handen in het haar

Volgens een anoniem Twitter-account werden medewerkers van FTX ook aangespoord om met 50 procent korting in het bedrijf te investeren. Voor investeringen tot 250.000 dollar in het beursplatform, zou het bedrijf eenzelfde bedrag inleggen voor de medewerkers.

Als je geen flauw idee hebt over de belabberde financiële situatie van het bedrijf, dan is het natuurlijk een extreem aantrekkelijk aanbod. Ook op die manier heeft Bankman-Fried dus een hoop mensen die hem vertrouwden voor de gek gehouden.

Het is te hopen dat er snel een einde komt aan alle ellende en dat de verantwoordelijken de straf krijgen die ze verdienen. Ze hebben hier niet alleen de mensen die op hun vertrouwden beschadigd, maar ook de reputatie van de hele industrie een flinke knauw gegeven.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie