Thom Derks Thom Derks
24/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:16

FTX token stijgt 120% in 2023, staat de crypto op uit de dood?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El autor de

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

De FTX token (FTT) van het in november gevallen beursplatform van Sam Bankman-Fried is aan een ware renaissance bezig. Vanaf het begin van 2023 is de token al met ruim 120 procent gestegen. Is het dan toch het voorzichtige optimisme rondom een eventuele doorstart van FTX dat de token goed doet? Analysebedrijf Kaiko nam het onder de loep.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Doorstart van FTX

Niet lang nadat de problemen bij FTX in november begonnen, was de token van het beursplatform zo dood als een pier. De koers donderde naar beneden en niemand had verwacht dat de token een comeback zou maken. Daar kwam enkele weken geleden plotseling verandering in en dat lijkt te maken te hebben met uitspraken van de nieuwe CEO.

Die geeft namelijk aan dat hij goede hoop heeft over een potentiële doorstart van FTX. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat er een behoorlijke hoeveelheid aan assets binnen het bedrijf aanwezig is en mogelijk haalt FTX met de verkopen van andere afdelingen voldoende op om alle schuldeisers af te betalen.

Mocht dat mogelijk blijken, dan is er een kans dat FTX straks gewoon weer zijn deuren opent. Dat is iets wat kortgeleden niemand nog had verwacht. Uiteraard is het nog allesbehalve duidelijk in hoeverre de beurstoken in de toekomst een rol zal spelen op het platform.

Advertentie

Handelsvolume blijft laag

Ook is een doorstart van FTX natuurlijk nog allesbehalve zeker. In die zin is de koersstijging vooral speculatief. Uiteindelijk moeten we nog maar zien wat er over een paar maanden of zelfs jaren staat als de rook opgetrokken is.

Ondertussen blijft het handelsvolume op de token van FTX behoorlijk laag. Toch wordt de stijging ondersteund door enkele echte kopers, meldt Kaiko. De lage liquiditeit zorgt waarschijnlijk ervoor dat de prijs gemakkelijker stijgt en trekt vervolgens handelaren aan die hun FTT willen verkopen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie