Gijs Ooijen Gijs Ooijen
13/04/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 12:30

FTX vindt $7,3 miljard aan crypto en overweegt herstart, FTT stijgt 100%

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX 2.0: gevallen crypto beurs wil doorstart maken

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Een aantal maanden geleden ging crypto exchange FTX failliet en veel klanten verloren hun geld. Gisteren werd echter gemeld dat FTX meer dan $7,3 miljard aan zowel cash als crypto heeft teruggekregen. Dit is goed nieuws voor klanten die hun geld zijn kwijtgeraakt, maar er is meer nieuws. FTX zou namelijk een herlancering overwegen…

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FTX vindt verloren geld terug

FTX, de crypto exchange die eind vorig jaar failliet ging, heeft meer dan $7,3 miljard aan zowel cash als crypto teruggekregen. Het totaal is bovendien meer dan $800 miljoen dollar aan teruggevonden geld sinds januari, zo gaf de advocaat van het bedrijf aan tijdens een hoorzitting van de faillissementsrechtbank die gisteren plaatsvond.

Reuters meldde het herstel tijdens de hoorzitting van vandaag, wat natuurlijk een positieve ontwikkeling is voor de failliete exchange. Het zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat klanten die hun geld zijn verloren bij de val van FTX, dit toch nog terug gaan zien. Er is echter meer nieuws over FTX dat voortkwam uit deze hoorzitting. Het bedrijf overweegt namelijk een herlancering van de exchange in Q2 van dit jaar, zo zei de advocaat woensdag bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank.

Eind vorig jaar ging het allemaal mis met FTX. Het is één van de grootste financiële schandalen ooit en het zette crypto in een enorm slecht daglicht. Zes maanden later blijkt nu dus dat FTX $7,3 miljard aan assets heeft teruggekregen. Maar is daarmee alles opgelost? Nog niet.

Advertentie

Een herlancering van FTX?

Hoewel herstel van fondsen zeker positief is voor voormalige gebruikers, is het nieuws van een mogelijke doorstart opvallend. FTX heeft door alles wat er gebeurd is uiteraard een enorm slechte naam gekregen. De vraag is of crypto investeerders die exchange ooit nog gaan vertrouwen. Het zou zomaar kunnen dat het imago van FTX voor altijd verpest is.

Over de mogelijke herlancering van de exchange is echter nog weinig officieel bekend. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat de exchange onder een andere merknaam wordt gelanceerd. Dan zou er wel gebruikgemaakt worden van de basisstructuur van FTX, maar zouden wij als klant een totaal andere ervaring hebben.

Vlak na dit nieuws schoot FTT, de native token van FTX, met meer dan 100% omhoog. Uiteraard weerspiegelt dit de nieuwe hoop die is ontstaan onder FTT-investeerders.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie