Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Gaat deze Bitcoin miljardair de failliete crypto exchange Mt. Gox weer tot leven wekken?

Mt. Gox, een van de grootste crypto exchanges uit de geschiedenis van cryptocurrency, lijkt op te gaan staan uit de dood. Na jarenlange rechtszaken heeft Bitcoin miljardair Brock Pierce samen met een groep schuldeisers ‘GoxRising’ opgezet, met als doel alle schuldeisers schadeloos te stellen en de exchange nieuw leven in te blazen.

Nadat Mt. Gox in 2011 gehackt werd stortte de exchange een aantal jaar daarna, in 2014, volledig in. In totaal ging er ongeveer 850.000 BTC verloren, wat op dat moment een totale waarde van $460 miljoen had. In totaal verloren 24.000 crypto traders hun crypto.

- Advertentie -

Na de instorting nam Brock Pierce de exchange over voor in totaal 2 BTC. Zijn doel is sindsdien elke schuldeiser schadeloos te stellen, iets wat niet makkelijk bleek te zijn. Het leek er namelijk lang op dat het hele platform, met alle activa inbegrepen geliquideerd zou gaan worden.

Nadat duidelijk werd dat de BTC die Mt. Gox nog bezat aanzienlijk in waarde was toegenomen, besloot de rechter vorig jaar dat de exchange een zogenaamd rehabilitatie proces in mocht gaan. In zo’n proces mag de exchange langzaam toewerken naar het herstarten van het platform, maar het moet daarbij wel de schuldeisers terugbetalen.

Om zoveel mogelijk schuldeisers achter dit plan te krijgen zette Pierce GoxRising op. In het plan staat dat schuldeisers een aandeel kunnen krijgen in de nieuwe versie van Mt. Gox dat zich vooral zal richten op non-custodial trading.

Het zal echter nog minstens vijf jaar duren voordat schuldeisers ook maar een cent van hun geld terug zullen zien aangezien het juridische proces nog in volle gang is. Alle cryptocurrencies die Mt. Gox nog in zijn bezit heeft, wat zo’n $1,2 miljard aan Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV is, zal uiteindelijk worden verdeeld onder de schuldeisers.

Zodra dat gebeurd is zal de exchange een opnieuw kunnen opereren. Of het Pierce gaat lukken is nog maar de vraag, maar hij zelf lijkt er alle vertrouwen in te hebben:

We hebben de opkomst, de val, en het is al meer dan vijf jaar in een proces van liquidatie en faillissement in Japan. Maar het verhaal is nog niet voorbij. Het laatste hoofdstuk van dit boek is ongeschreven. We hebben de mogelijkheid om dat verhaal te schrijven. Wat voor soort einde willen we dat dit verhaal gaat hebben?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.978,86 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.856,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.937,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.942,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.978,86 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.856,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.937,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.942,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...