Simon Bosch Simon Bosch
04/04/2024 21:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 19:03

Galaxy wil $100 miljoen ophalen voor nieuw cryptofonds

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Galaxy wil $100 miljoen ophalen voor nieuw cryptofonds

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Bij ‘crypto’ denk je misschien aan de blockchains die veel van de ontwikkelingen mogelijk hebben gemaakt. Maar zonder geld van buitenaf zouden de meeste van deze protocollen helemaal niet bestaan. Crypto-vermogensbeheerder Galaxy is van plan om een nieuw durfkapitaalfonds op te zetten om nieuwe projecten een kans te geven.

Aantal bitcoin wallets groeit hard, BTC op exchanges droogt op
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Galaxy onthult plannen voor nieuw fonds

Dat schrijft CoinDesk, die een e-mail van Galaxy aan investeerders zegt te hebben gelezen. Galaxy is het bedrijf van crypto-magnaat Mike Novogratz. Het heeft in 2023 zijn durfkapitaaltak verplaatst naar zijn vermogensbeheertak; het geld onder deze tak is voornamelijk van Galaxy zelf.

Het nieuwe fonds draagt de naam ‘Galaxy Ventures Fund I, LP’ en zal losstaan van het moederbedrijf. Daarom wil Galaxy 100 miljoen Amerikaanse dollar ophalen bij externe investeerders. Het is denkbaar dat deze scheiding te maken heeft met risicomanagement. Investeerders die in aanmerking komen moeten minimaal 1 miljoen dollar investeren.

Galaxy wil het nieuwe fonds wijden aan “financiële applicaties, software-infrastructuur en [op andere blockchains gebouwde] protocollen.” Het plan is om de komende 3 jaar te investeren in tot 30 startups.

Advertentie

Durfkapitalisten op dreef

De aankondiging van Galaxy’s nieuwe fonds komt niet helemaal onverwachts, want durfkapitalisten zijn weer een stuk optimistischer dan vorig jaar. Zij hebben afgelopen maand bijvoorbeeld aanzienlijk meer geïnvesteerd dan in voorgaande maanden.

Dat geeft aan dat ook deze investeerders het de moeite waard vinden om te investeren in erg jonge projecten. In 2023 deden durfkapitalisten het veel rustiger aan. Er is zelfs minder geïnvesteerd dan in 2022, dat nota bene het jaar van een bearmarkt was.

Toch zijn er ook dit jaar al enkele interessante investeringen gedaan. Zo kondigde de traditionele vermogensbeheerder VanEck eerder deze week aan in stablecoins te stappen via een nieuwe startup. Ook heeft het enorme durfkapitaalfonds Andreessen Horowitz begin dit jaar een flink bedrag in de op Ethereum (ETH) gebouwde dienst EigenLayer geïnvesteerd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie