Thom Derks Thom Derks
19/01/2023 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 11:20

Genesis vraagt mogelijk deze week nog faillissement aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Genesis vraagt mogelijk deze week nog faillissement aan

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Het crypto leenplatform Genesis Global Capital, een zusterbedrijf van de Digital Currency Group (DCG), is volgens nieuwe geruchten bezig met de voorbereiding van zijn faillissement. Volgens een rapportage van 18 januari van Bloomberg moet Genesis faillissement aanvragen als het niet in korte tijd voldoende cash binnenhaalt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat betekent dit voor de crypto industrie?

Onder andere het Nederlandse Bitvavo heeft nog een lening van 280 miljoen euro openstaan bij Genesis. Eerder gaf Bitvavo aan een groot vertrouwen te hebben in de terugkeer van dat kapitaal, maar door dit soort nieuwsberichten lijkt die kans steeds kleiner te worden.

Overigens betekent een faillissement van Genesis niet dat er helemaal geen geld meer is, dus we moeten in principe nog afwachten wat er precies overblijft bij het bedrijf. Het is goed mogelijk dat Bitvavo bijvoorbeeld 70 procent van gelden kan terugkrijgen. Maar dat is allemaal speculatie, dus dat moet nog blijken.

Bitvavo is niet de enige, want ook het Gemini van Tyler en Cameron Winklevoss krijgt nog ongeveer 900 miljoen euro van Genesis. Inmiddels wachten de partijen al bijna twee maanden op duidelijkheid vanuit het zusterbedrijf van de Digital Currency Group.

Advertentie

Hoe de problemen bij DCG begonnen

De problemen voor Genesis begonnen eigenlijk met het omvallen van Three Arrows Capital, dat op zijn beurt weer in de problemen kwam door de implosie van het Terra-protocol. Three Arrows Capital was Genesis in totaal 447,5 miljoen dollar en 4.550 bitcoin schuldig. Tegen de huidige koersen vertegenwoordigen die een waarde van ongeveer 90 miljoen dollar.

Verder zou Genesis nog eens 175 miljoen dollar aan assets hebben aangehouden bij het inmiddels failliete FTX. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat het bedrijf onvoldoende liquide middelen heeft om de boel draaiende te houden en moet het nu blijkbaar zijn faillissement aanvragen. Uiteindelijk besloot Genesis om vlak na het faillissement van FTX de opnames stop te zetten. Sindsdien wachten de gebruikers van het platform en veel andere platformen op duidelijkheid.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie