Thom Derks Thom Derks
19/01/2023 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 11:20

Genesis vraagt mogelijk deze week nog faillissement aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Genesis vraagt mogelijk deze week nog faillissement aan

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Het crypto leenplatform Genesis Global Capital, een zusterbedrijf van de Digital Currency Group (DCG), is volgens nieuwe geruchten bezig met de voorbereiding van zijn faillissement. Volgens een rapportage van 18 januari van Bloomberg moet Genesis faillissement aanvragen als het niet in korte tijd voldoende cash binnenhaalt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat betekent dit voor de crypto industrie?

Onder andere het Nederlandse Bitvavo heeft nog een lening van 280 miljoen euro openstaan bij Genesis. Eerder gaf Bitvavo aan een groot vertrouwen te hebben in de terugkeer van dat kapitaal, maar door dit soort nieuwsberichten lijkt die kans steeds kleiner te worden.

Overigens betekent een faillissement van Genesis niet dat er helemaal geen geld meer is, dus we moeten in principe nog afwachten wat er precies overblijft bij het bedrijf. Het is goed mogelijk dat Bitvavo bijvoorbeeld 70 procent van gelden kan terugkrijgen. Maar dat is allemaal speculatie, dus dat moet nog blijken.

Bitvavo is niet de enige, want ook het Gemini van Tyler en Cameron Winklevoss krijgt nog ongeveer 900 miljoen euro van Genesis. Inmiddels wachten de partijen al bijna twee maanden op duidelijkheid vanuit het zusterbedrijf van de Digital Currency Group.

Advertentie

Hoe de problemen bij DCG begonnen

De problemen voor Genesis begonnen eigenlijk met het omvallen van Three Arrows Capital, dat op zijn beurt weer in de problemen kwam door de implosie van het Terra-protocol. Three Arrows Capital was Genesis in totaal 447,5 miljoen dollar en 4.550 bitcoin schuldig. Tegen de huidige koersen vertegenwoordigen die een waarde van ongeveer 90 miljoen dollar.

Verder zou Genesis nog eens 175 miljoen dollar aan assets hebben aangehouden bij het inmiddels failliete FTX. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat het bedrijf onvoldoende liquide middelen heeft om de boel draaiende te houden en moet het nu blijkbaar zijn faillissement aanvragen. Uiteindelijk besloot Genesis om vlak na het faillissement van FTX de opnames stop te zetten. Sindsdien wachten de gebruikers van het platform en veel andere platformen op duidelijkheid.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie