Erik Juffermans Erik Juffermans
25/03/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 11:30

Gratis boodschappen met bitcoin: zoveel moet je staken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/r.classen

Het staken van crypto is een belangrijk en lucratief onderdeel van de crypto sector. Door middel van staken, of het vastzetten van crypto assets, kun je namelijk een mooi passief inkomen genereren. Bekende cryptocurrencies die je kunt staken zijn bijvoorbeeld Cardano (ADA), en sinds vorig jaar is ook Ethereum (ETH) overgestapt op een proof-of-stake (PoS) systeem.

PayPal rolt internationale betalingen met crypto uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Is bitcoin staken ook mogelijk?

Maar sommige mensen investeren enkel in Bitcoin (BTC), een proof-of-work (PoW) netwerk. Wat nou als het mogelijk zou zijn om ook bitcoin te staken, en hiermee een mooi rendement te behalen? Sommige platformen maken dit mogelijk. 

Neem bijvoorbeeld Coinmerce, een crypto exchange van Nederlandse bodem. Via het Coinmerce Earn programma is ook mogelijk om je bitcoin te staken en hier een heel leuk rendement op te verdienen. Zonder dat je hier iets voor moet doen.

Naast bitcoin kun je bij Coinmerce ook gewoon heel veel andere crypto munten staken. Het aanbod is werkelijk enorm. Alle bekende crypto assets vallen onder dit ruime aanbod. Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat de rendementen tussen crypto munten verschillen. Zo kan je jaarlijkse rendement oplopen tot wel 15 procent! Voor de grote namen Ethereum en Bitcoin ligt dit rendement iets lager. Rond de 1 procent namelijk.

Wil je meer informatie over het Earn programma? Kijk dan bij Coinmerce.

Een passief inkomen

Maar voor bijvoorbeeld Dogecoin (DOGE) krijg je echter een mooi jaarlijks rendement van 7 procent. Stake je dus 1000 euro aan Dogecoin bij Coinmerce, dan kun je aan het eind van het jaar 70 euro in je zak steken. Zonder dat je hier iets voor hebt hoeven doen!

Daarnaast wordt rendement bij Coinmerce wekelijks uitbetaald. Dus je jaarlijkse rendement komt door middel van het wekelijkse compounding interest zelfs nog iets hoger uit dan die 70 euro.

Coinmerce bewaart ten alle tijden het overgrote deel van zijn assets in cold-storage, veilig en afgeschermd van de buitenwereld. Over de veiligheid van je gestakete tokens hoef je je dus ook geen zorgen te maken.

Het mooie van dit alles is dat het volledig vrijblijvend is. Je kunt op elk gewenst moment je tokens van het platform afhalen. Je zit dus helemaal nergens aan vast. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie