Ivo Melchers Ivo Melchers
06/01/2023 16:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 16:00

Is mijn crypto veilig bij Coinmerce?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/TimeShops

De veiligheid van klanten heeft de prioriteit bij het Nederlandse Coinmerce. Sinds de val van FTX is transparantie tegenover klanten een steeds belangrijker aspect en zijn er veel vragen over hoe crypto exchanges de veiligheid van cryptovaluta kunnen garanderen. Coinmerce doet er alles aan om de fondsen van hun klanten op de meest veilige manier te bewaren en op te slaan en dit wordt besproken in dit artikel.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto in custody is volledig gedekt

Cryptomunten die niet worden gebruikt voor staking of Earn kunnen worden gecategoriseerd tot ‘custody’. Deze cryptomunten worden grotendeels opgeslagen in zogeheten cold wallets en zijn 1 op 1 gedekt. Om de opnames van crypto’s soepel te kunnen laten verlopen, wordt tussen de 5% en 10% in hot wallets aangehouden. Dit betekent dat ten minste 90% van alle coins in custody ten allen tijde in cold wallets opgeslagen zijn.

Advertentie

Hoe werkt Earn op Coinmerce?

Als je ervoor kiest om Earn in te schakelen, dan valt het niet meer onder de categorie ‘custody’. Coinmerce gebruikt dan jouw coins om rendement mee te generen. Het is belangrijk om te vermelden dat Coinmerce dit anders doet dan andere platformen. Er is niet uitgeleend aan DeFi protocollen of partijen als Genesis, FTX, Three Arrows Capital, BlockFi, of Voyager. De belangrijkste reden hiervoor is om het zicht en de controle over de cryptovaluta te behouden.

Coinmerce kiest ervoor om strikt geselecteerde financiële instellingen te laten handelen via Coinmerce accounts op beurzen. Hiermee behoudt het controle en zicht op de funds en kan het altijd ervoor kiezen om cryptomunten terug te sturen richting de cold wallets. Risk management wordt als zeer belangrijk beschouwd bij de in Nederland gevestigde cryptobeurs.

De vraag hoe Coinmerce dan rendement genereert komt uiteraard als snel naar boven. Coinmerce maakt geen gebruik van risicovolle strategieën zoals traden met leverage, maar kiest voor een bedrijf die aan market making doet. Coinmerce behoudt altijd volledige controle en inzage.

Doordat Coinmerce kiest voor deze strategie zijn de beloningen variabel. Het risk team houdt de situatie voortdurend nauwlettend in de gaten en kan ten allen tijde besluiten om Earn stop te zetten, mocht de situatie dermate te zijn verandert.

Coinmerce Earn is flexibel, wat inhoudt dat klanten op ieder ogenblik kunnen stoppen met het uitlenen van hun crypto. Om te voorkomen dat er ontzettend veel kleine transacties van en naar het Earn-programma worden overgezet, zou er iets meer kunnen worden toegewezen aan het Earn-programma om te garanderen dat iedereen vanaf het begin rendement kan ontvangen over hun crypto’s. Het aanpassen van het totale bedrag dat in Earn wordt gehouden verloopt automatisch en op dagelijkse basis.

Wil je meer informatie over het Earn programma? Klik dan hier.

Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Hoe werkt staking op Coinmerce?

Sommige coins kunnen worden gestaked vanuit een cold wallet en voor sommige is een hot wallet vereist. Waar mogelijk zal Coinmerce de cryptocurrencies in cold wallets laten staan. Staking is logischerwijs uitsluitend mogelijk voor de Proof-of-Stake coins. Wil je meer weten over wat staking precies inhoudt? Klik dan hier

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie