Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Gratis handelsplatform Robinhood gehackt, 2000 accounts zien geld verdwijnen

Volgens anonieme bronnen zijn er bijna 2000 Robinhood Markets Inc accounts gehackt tijdens de recente golf van cyberaanvallen. Hoewel Robinhood, een app waarmee men gratis aandelen en dergelijken kan kopen, het nieuws zelf nog niet openbaar heeft gemaakt, is informatie over de hacks al gelekt naar nieuwswebsite Bloomberg. Wel heeft het zijn gebruikers gevraagd om hun 2FA te activeren.

- Advertentie -

Vorige week lieten verschillende gebruikers weten aan Robinhood dat hackers hun geld hadden gestolen. Terwijl de slachtoffers enig ondersteuning verwachtte, kregen ze juist het tegenovergestelde. Klanten beweren dat de startup niet adequaat reageerde op de cyberaanvallen die op hun accounts werden uitgevoerd en dat het ook geen nood-hulplijn had.

Een woordvoerder van Robinhood liet via een push melding in de app weten dat ze prioriteit geven aan de beveiliging van gebruikersaccounts en dat ze altijd reageren op klanten die verdachte activiteiten rapporteren om zo het onderzoek te versnellen.

Toen de aanval vorige week bekend werden, verklaarde Robinhood dat er maar een beperkt aantal accounts betrokken was in de hack, die inbreuk maakte op de persoonlijke emailadressen van gebruikers welke niet verbonden zijn met hun Robinhood-accounts. Verschillende slachtoffers van de hack zouden het echter niet eens zijn met de claim van het bedrijf.

Robinhood is een van de bedrijven die heeft kunnen profiteren van de pandemie en heeft inmiddels 13 miljoen gebruikers. In augustus is de waarde na een investeringsronde van $200 miljoen doorgegroeid naar de $11,2 miljard.

Het bedrijf krijgt echter ook veel kritiek wegens het ‘gamificeren’ van investeringen en het financieel schaden van gebruikers. Dit soort perikelen zorgden ervoor dat een jonge investeerder zelfmoord had gepleegd nadat hij een negatieve portefeuillewaarde zag van $730.165,- , wat niet zijn werkelijke saldo vertegenwoordigde.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.698,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.675,20 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.731,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.743,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.769,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.698,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.675,20 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.731,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.743,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.769,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...