Simon Bosch Simon Bosch
31/03/2024 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 09:00

Grayscale onthult nieuw cryptofonds, met passief inkomen

Solana-SOL Polkadot-DOT Osmosis-OSMO more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grayscale onthult nieuw cryptofonds, met passief inkomen

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Grayscale is met afstand de grootste crypto-vermogensbeheerder. Dankzij het GBTC-beursfonds voor bitcoin heeft het meer bitcoins dan welke andere gecentraliseerde partij dan ook, en daarnaast heeft het ook een ruim aantal andere investeringsfondsen voor een breed scala aan cryptocurrencies. Hier is een nieuw fonds bijgekomen, dat met name interessant is voor liefhebbers van crypto staking.

Crypto Ontbijt: Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer
Crypto Ontbijt: Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer

Nieuw crypto fonds van Grayscale

Het Grayscale Dynamic Income Fund (GDIF) investeert in meerdere cryptocurrencies. Wat deze coins gemeen hebben is dat het ‘staking-coins’ zijn en dus een bescheiden rendement bieden bovenop de reguliere koersschommelingen. Het fonds zal elke week stakingopbrengsten voor investeerders automatisch omzetten in Amerikaanse dollars, en dit geld moet elk kwartaal worden gedistribueerd.

Verder doet Grayscale uitgebreid onderzoek naar in welke coins het voor klanten investeert. Het bedrijf noemt slechts drie projecten bij naam, namelijk osmosis (OSMO), solana (SOL) en polkadot (DOT). Deze drie vertegenwoordigen respectievelijk 24%, 20% en 14% van alle tokens in het portfolio. 43% bestaat uit andere coins, maar het is niet duidelijk welke dit zijn.

In een brochure beschrijft Grayscale dat het een jaarlijkse managementscommissie van 0,5% vraagt, evenals een commissie van 10% als het fonds goed presteert. Verder valt op dat het voor GDIF met vier andere bedrijven in zee is gegaan. Foundry Digital is verantwoordelijk voor het stakingrendement. De coins liggen bij drie custodians: Coinbase Custody, BitGo en Anchorage.

Verder betreft het geen beursfonds, maar een investeringsfonds dat direct via Grayscale zelf beschikbaar is voor gevorderde investeerders. Als je in het fonds wilt investeren, dan moet je meer dan 1,1 miljoen dollar aan activa beheren of een totaal vermogen van minimaal 2,2 miljoen dollar hebben.

Advertentie

GBTC hard gekrompen na omzetting naar spot-ETF

Grayscale is de afgelopen tijd veel in het nieuws. Zo heeft het van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin dit jaar zijn GBTC-trustfonds om mogen zetten in een spot-ETF, wat voor investeerders erg aantrekkelijk is.

Echter reageerden zij juist minder positief. Het fonds bestaat namelijk al sinds 2013, en bestaande investeerders maakten mooi gebruik van de situatie om hun GBTC-aandelen te verkopen. Begin maart bezat GBTC ongeveer 33% minder BTC dan begin januari.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie