Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/03/2019 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2019 11:55

Grote Duitse aandelenbeurs Börse Stuttgart lanceert cryptocurrency exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
grote_duitse_aandelenbeurs_boerse_stuttgart_lanceert_cryptocurrency_exchange

Börse Stuttgart, een van Duitsland’s grootste aandelenbeurzen, gaat in samenwerking met uitgever Axel Springer en Finanzen.net een nieuw cryptocurrency platform lanceren. Dit platform moet volgens Börse Stuttgart het hele pakket gaan bieden aan crypto-traders. De drie maakten het nieuws op 27 maart bekend middels een persverklaring.
Axel Springer is een uitgever met vele bekende dochterondernemingen zoal Bild en Die Welt. Ook Finanzen.net, een nieuwssite met vooral financieel nieuws, is een dochteronderneming van Axel Springer.
Het platform moet zowel cryptocurrency trading als nieuwsservices gaan bieden. Het doel is om alle relevante services binnen een platform aan te kunnen bieden. De drie bedrijven hopen het platform komende zomer al te kunnen lanceren.
In reactie op de aankondiging zei Alexander Höptner, voorzitter van het bestuur van de beurs:

Het doel van Boerse Stuttgart Group is om scherp te focussen op retailbeleggers en hun behoeften. Hiervoor hebben we ideale partners gevonden in Axel Springer als Europa’s toonaangevende digitale uitgever en in het portaal finanzen.net. Samen kunnen we beleggers uitgebreide en geïntegreerde diensten aanbieden voor digitale activa – van diepgaande informatie tot handel en custody.

Börsse Stuttgart zal een aandeel van 70% krijgen in de nieuwe onderneming. Axel Springer en zijn dochteronderneming krijgen daarnaast gezamenlijk een aandeel van 30%. De uitgever en Finanzen.net zullen zich vooral gaan focussen op het analyseren van gegeven en het aanbieden van nieuws, Börse Stuttgart zal zich richten op het faciliteren van de handel in cryptocurrencies.
Het is voor de aandelenbeurs overigens niet de eerste stap die het in de crypto-markt zet. Het lanceerde namelijk eind januari de crypto trading app Bison. Hiermee kunnen crypto traders gratis crypto verhandelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie